Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεπτομέρειες από το deal της Intralot σε Ν. Αφρική

Ο υπουργός Εμπορίου της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι η Gidani είναι ο ευνοούμενος πλειοδότης για την άδεια διαχείριση της εθνικής λοταρίας από τον Απρίλιο. Ο διεθνής εταίρος της Gidani είναι η Intralot, η οποία δεν προσδιόρισε το μερίδιό της στην κοινοπραξία.

Λεπτομέρειες από το deal της Intralot σε Ν. Αφρική
Μέσω της νικήτριας κοινοπραξίας Gidani, συμμετέχει η Intralot στην λοταρία της Νοτίου Αφρικής υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου της Transnet, Bongani Khumalo. Η Gidani θα αντικαταστήσει την Uthingo στην διαχείριση της εθνικής λοταρίας, από τον Απρίλιο που λήγει η υπάρχουσα άδεια.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Νοτίου Αφρικής Mandisi Mpahlwa, ανακοίνωσε χθες ότι η Gidani είναι ο ευνοούμενος πλειοδότης για την άδεια. Η Uthingo, που ήταν ο πρώτος νικητής της άδειας και λειτουργεί την λοταρία από το 2000, είναι ο δεύτερος καλύτερος πλειοδότης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τον ευνοούμενο πλειοδότη και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο διευθυντής πωλήσεων του ελληνικού ομίλου Χρήστος Μουμούρης δεν προσδιόρισε πόσο ακριβώς θα είναι το μερίδιο της Intralot στην επιχείρηση. Δήλωσε πάντως ότι η συμμετοχή θα είναι μικρή, ενώ τα μερίδια των εγχώριων εταίρων θα είναι πάνω-κάτω ισομερώς διανεμημένα.

Στους εταίρους της Gidani περιλαμβάνονται η γυναικεία οργάνωση Nozala, η επενδυτική μονάδα της εργατικής συνομοσπονδίας του Νοτιοαφρικανικού Κογκρέσο, η Kopano Ke Matla Investments, η κοινοπραξία Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Ν.Αφρικής και ο Εθνικός Οργανισμών Τυφλών της χώρας.

Την υπόλοιπη κοινοπραξία καλύπτουν η Vunani Capital Investments, η Partnership Investments και η Gravitas.

Οσον αφορά την συμφωνία για την άδεια, ο φορέας της λοταρίας θα κρατά ως κέρδος το 1% των συνολικών εσόδων. Καθώς οι ετήσιες πωλήσεις λαχνών στην εθνική λοταρία αποτιμώνται κατά μέσο όρο στα 3 δισ. ράντ (338 εκατ. ευρώ), ο κάτοχος της άδειας ”κρατά το λαχνό” για ελκυστικά κέρδη από την επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v