Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telepassport: Νέα καταγγελία για ΟΤΕ (update)

Σε νέα παραβίαση της προσωρινής διάταξης της ΕΕΤΤ της 28.7.06 προέβη ο ΟΤΕ, σύμφωνα με καταγγελία που κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή η Telepassport, αναφορικά με την υποχρέωση του Οργανισμού να ανοίξει τα κυκλώματα του εναλλακτικού παρόχου. Αιχμές για σκοπιμότητα.

Telepassport: Νέα καταγγελία για ΟΤΕ (update)
Σε νέα παραβίαση της προσωρινής διάταξης της ΕΕΤΤ της 28.7.06 προέβη ο ΟΤΕ, σύμφωνα με καταγγελία που κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή η Telepassport.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η επαναλειτουργία του 60% του συνόλου των κυκλωμάτων της στην οποία είχε υποχρεωθεί να προβεί ο ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ στις 28/7/06, υπήρξε τυπική και μερική μόνο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρίας.

”Η παράνομη δράση του ΟΤΕ συνεχίστηκε την ώρα που με χθεσινή του ανακοίνωση τόνιζε ότι εμμένει στην απόφαση της Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα ο ΟΤΕ διατήρησε σε πολλά κέντρα το ποσοστό διακοπής στο επίπεδο του 80%. Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις προέβη και σε περαιτέρω απενεργοποιήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί πλήρης διακοπή που άγγιξε το ποσοστό του 99,35%”.

Αναλυτικότερα με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η εταιρία και σήμερα ετέθησαν υπόψη της ΕΕΤΤ, καταδεικνύεται ότι η επαναφορά των κυκλωμάτων δεν έγινε αναλογικά σε κάθε κέντρο του ΟΤΕ, όπως είχε γίνει η διακοπή. Αντίθετα παρατηρήθηκαν σημαντικές αυξήσεις των ποσοστών διακοπής στα πιο σημαντικά Κέντρα της εταιρίας όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο τμήμα της κίνησής της, και ειδικότερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, το Βόλο και την Πάτρα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για κέντρα στα οποία η διακοπή ανέρχεται μέχρι και σήμερα σε επίπεδα της τάξεως του 80%-99,35% και τα οποία εξυπηρετούν το 38,87% της τηλεπικοινωνιακής κίνησης της εταιρίας.

”Ακόμα”, συνεχίζει η εταιρία, ”σε μια προσπάθεια τυπικής κάλυψής του έναντι της προσωρινής διάταξης της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ επιχείρησε να αντισταθμίσει τις νέες διακοπές στις οποίες προέβη με το άνοιγμα ορισμένων κέντρων στο 100% των κυκλωμάτων, ώστε ο μέσος όρος να φθάνει στο 60%. Ωστόσο τα κέντρα που ανοίχθηκαν οι γραμμές δεν επιλέχθηκαν τυχαία καθώς από τα συγκεκριμένα σημεία διέρχεται ελάχιστη κίνηση του δικτύου της Τelepassport, πληροφορία την οποία είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά ο ΟΤΕ”.



Εξάλλου, η Τelepassport με νεότερη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι βάσει σημερινής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, αναστέλλεται η σχετική προσωρινή διάταξη της ΕΕΤΤ- ως προς το δεύτερο σκέλος της- που όριζε υποχρέωση της Telepassport να προσκομίσει εγγυητική επιστολή προς τον ΟΤΕ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασής του Εφετείου επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι η προσωρινή διαταγή εξακολουθεί να ισχύει ως προς το πρώτο σκέλος της που ορίζει υποχρέωση του ΟΤΕ να απέχει από κάθε ενέργεια διακοπής παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης προς την εταιρία Τelepassport.

Μετά και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η εταιρία αναμένει από τον Οργανισμό την πλήρη συμμόρφωσή του στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει- χωρίς εμπόδια- τις υπηρεσίες της στους πελάτες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v