Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EETT: ”Εντολή” σε ΟΤΕ για κυκλώματα Telepassport

Τελείωσε πριν από λίγο η ακρόαση ενώπιον της ΕΕΤΤ των ασφαλιστικών μέτρων της Telepassport εναντίον του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ καλείται εντός της ημέρας να επαναφέρει σε λειτουργία το 60% των κυκλωμάτων της Telepassport που είχαν απενεργοποιηθεί λόγω μη καταβολής των οφειλών της στον ΟΤΕ.

EETT: ”Εντολή” σε ΟΤΕ για κυκλώματα Telepassport
Προσωρινή Διάταξη εξέδωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο πλαίσιο της διαδικασίας Ασφαλιστικών Μέτρων, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας ΤELEPASSPORT, το οποίο προέκυψε λόγω της συνεχιζόμενης απενεργοποίησης μέρους των κυκλωμάτων διασύνδεσης από τον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την Προσωρινή Διάταξη, o ΟΤΕ, μέχρι την έκδοση της Απόφασης της ΕΕΤΤ επί της αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων, εντέλλεται να απέχει από κάθε ενέργεια διακοπής παροχής υπηρεσιών διασύνδεσης προς την TELEPASSPORT και καλείται να προβεί εντός της ημέρας σε επαναλειτουργία του 60% του συνόλου των κυκλωμάτων της εν λόγω εταιρείας, διαφορετικά απειλείται σε επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Παράλληλα, η TELEPASSPORT καλείται να καταβάλει στον ΟΤΕ μέχρι την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006, εγγυητική επιστολή ύψους 4,5 εκ. ευρώ. Η εν λόγω εγγυητική επιστολή δε δύναται να καταπέσει πριν την έκδοση Απόφασης της ΕΕΤΤ επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Με τη νέα παρέμβασή της, η ΕΕΤΤ επιδιώκει να διασφαλίσει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των παρόχων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και παράλληλα, να προστατεύσει τα δικαιώματα των χρηστών

Εξάλλου η Telepassport με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ”καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά η εξαιρετικά επιεικής στάση της ΕΕΤΤ απέναντι στον ΟΤΕ, ο οποίος όφειλε να θέσει σε πλήρη λειτουργία το 100% των κυκλωμάτων της, σε συνέχεια της πλήρους τακτοποίησης των οφειλών της ΤΡ που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου”.

”Σε κάθε περίπτωση, καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά η εξαιρετικά επιεικής στάση της ΕΕΤΤ απέναντι στον ΟΤΕ, ο οποίος όφειλε να θέσει σε πλήρη λειτουργία το 100% των κυκλωμάτων της, σε συνέχεια της πλήρους τακτοποίησης των οφειλών της ΤΡ που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου” συμπληρώνει η εισηγμένη.

Παράλληλα τονίζει ότι υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία το στρατηγικό πλάνο συγχώνευσης της εταιρίας με τη Lannet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v