Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Βλέπει πίεση στα στεγαστικά spreads

Τη λειτουργία 60 νέων υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης προανήγγειλε η διοίκηση της Alpha Bank κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου.

Alpha Bank: Βλέπει πίεση στα στεγαστικά spreads
Τη λειτουργία 60 νέων υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης προανήγγειλε η διοίκηση της Alpha Bank, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας η δημιουργία των νέων υποκαταστημάτων δεν θα έχει αισθητή επιβάρυνση στις δαπάνες της καθώς έχει ήδη προσληφθεί το προσωπικό.

Παράλληλα προέβλεψε ότι τα περιθώρια των στεγαστικών δανείων της θα πιεστούν με ρυθμό περίπου 25 μονάδες βάσης ανά έτος.

Η στρατηγική του ομίλου εφαρμόζεται με επιτυχία σχολίασε η διοίκηση της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι δεν μεταβάλλει τους στόχους που έχουν τεθεί στο business plan.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη του β΄ τριμήνου υπογραμμίσθηκε ότι τα περιθώρια παρέμειναν σταθερά παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, ενώ βελτιώθηκαν τα μερίδια αγοράς στην καταναλωτική πίστη.

Η διοίκηση ερωτήθη για το πιθανό deal της Εμπορικής Τράπεζας και της Credit Agricole και πως θα μπορούσε να επηρεάσει τα τεκναινόμενα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα αλλά δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v