Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ανοδος 37,7% στα καθαρά κέρδη (upd)

Ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 37%, στα 307 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο του 2006 η Alpha Bank, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους αυξήθηκαν κατά 37,7%, σε 305,9 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank: Ανοδος  37,7% στα καθαρά κέρδη (upd)
Ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξημένα κατά 37%, στα 307 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο του 2006 η Alpha Bank, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους αυξήθηκαν κατά 37,7%, σε 305,9 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε 697,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,6%, και ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 18,9%, σε 194,2 εκατ. ευρώ.

Για το β’ τρίμηνο η Alpha Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 155,9 εκατ. ευρώ και καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 354,6 εκατ. ευρώ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr προέβλεπαν αύξηση ενοποιημένων καθαρών κερδών α’ εξαμήνου κατά 34,4% στα 300,3 εκατ. ευρώ

ενοποιημένα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπονταν ότι θα τρέξουν κατά 19,6%, προσεγγίζοντας τα 697,2 εκατ. ευρώ.

Για τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα τρέξουν με ρυθμό 16,7%, διαμορφούμενα στα 190,7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το β΄ τρίμηνο, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα ανέλθουν στα 149,6, 354,6 και 96,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

”Tα αποτελέσματά μας για μία ακόμη φορά είναι πολύ καλά. Συνεχίζεται η πρόοδος για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει στο επιχειρησιακό μας σχέδιο Agenda 2010”, δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γ. Κωστόπουλος.

”Με την επέκταση των δραστηριοτήτων και την ενίσχυση της κερδοφορίας μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να αξιοποιούμε ευκαιρίες και να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας”, συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δ. Μαντζούνης, δήλωσε από την πλευρά του οτι ”συνεχίσθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η δυναμική πορεία της Τραπέζης. Η συνεχιζόμενη αύξηση των εργασιών μας και η διατήρηση των περιθωρίων σε ικανοποιητικό επίπεδο οδήγησαν σε άνοδο των κερδών μας κατά 37,7% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Και αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο ταχείας επεκτάσεως του Δικτύου μας στο εξωτερικό κατά 33 Καταστήματα και υπό συνθήκες εντονότερου ανταγωνισμού στην εγχώρια τραπεζική αγορά ιδιωτών. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της πολιτικής μας για οργανική ανάπτυξη επιβεβαιώνουν τις στρατηγικές επιλογές μας και μας επιτρέπουν να προσβλέπουμε στο μέλλον με βεβαιότητα”.

---Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Η Citigroup στο Greek Filter (28/07) σχολιάζει ως ικανοποιητικά και υψηλότερα των προβλέψεων τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου της τράπεζας διατηρώντας την τιμή – στόχο των 23,5 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει τα σταθερά περιθώρια της εισηγμένης και την ισχυρή επίδοση της τράπεζας στη στεγαστική πίστη.

Καλά, σε γενικές γραμμές, κρίνει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank, τονίζοντας ότι το σημαντικότερο στοιχείο είναι η διατηρησιμότητα των product spreads.

Σε flash note της η HSBC σημειώνει ότι η σχετικά μικρή (αλλά ταχύτατα διευρυνόμενη) έκθεση της Alpha Bank στην ελληνική καταναλωτική πίστη, προστατεύει την κερδοφορία της από τις αυξανόμενες ανταγωνιστικές πιέσεις σε αυτό το ”κομμάτι” του δανεισμού, δίνοντας παράλληλα ικανή προοπτική για αύξηση του περιθωρίου εσόδων από τόκους.

Η Eurobank από την πλευρά της αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά, εντός των προβλέψεων και χωρίς εκπλήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v