Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου:”Ληξαν” το θέμα Πειραιώς-παρά τις δηλώσεις

Με δηλώσεις του πρώτου γενικού διευθυντή της Γ. Κυπρή, προς τους αναλυτές, η Τράπεζα Κύπρου φάνηκε το απόγευμα να ανοίγει ”πόρτα” για συνομιλίες με την Πειραιώς. ”Θα εξετάσουμε δεόντως οποιαδήποτε πρόταση δίνει αξία στους μετόχους μας” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Κύπρου έσπευδαν το βράδυ να διευκρινίσουν ότι ”το θέμα με την Πειραιώς θεωρείται λήξαν”, κάνοντας λόγο για ”παρεξήγηση” με τις δηλώσεις Κυπρή.

Κύπρου:”Ληξαν” το θέμα Πειραιώς-παρά τις δηλώσεις
Με δηλώσεις του πρώτου γενικού διευθυντή της κ. Γιάννη Κυπρή προς τους αναλυτές, η Τράπεζα Κύπρου φάνηκε το απόγευμα να ανοίγει ”πόρτα” για συνομιλίες με την Πειραιώς.

Kαι τούτο, μία μέρα μετά τις δηλώσεις της διοίκησης της Πειραιώς, επίσης σε αναλυτές, ότι εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της Τράπεζα Κύπρου, οι μετοχές που κατέχει η Πειραιώς θα πουληθούν όταν και όπως συμφέρει καλύτερα τους μετόχους της.

Ωστόσο κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Κύπρου έσπευδαν το βράδυ να διευκρινίσουν ότι ”το θέμα με την Πειραιώς θεωρείται λήξαν”, κάνοντας λόγο για ”παρεξήγηση” με τις δηλώσεις Κυπρή.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Κυπρή ανέφερε στους αναλυτές ”θα εξετάσουμε δεόντως οιαδήποτε πρόταση δίνει αξία στους μετόχους μας”, προσθέτοντας ότι ως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη πρόταση συνεργασίας από την πλευρά της Πειραιώς.

Δεν είμαστε αλλεργικοί σε προτάσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού site stockwatch, ο κ. Κυπρή.

Οπως επισήμαναν απόψε στο euro2day.gr, έγκυροι κύκλοι της Τράπεζας Κύπρου, οι δηλώσεις του κ. Κυπρή σε ότι αφορά την εξέταση προτάσεων ήταν γενικού περιεχομένου, ως προς την αντίληψη της διοίκησης για τέτοιου είδους θέματα και δεν αφορούσαν ειδικά την περίπτωση της Πειραιώς.

”Το θέμα με την Πειραιώς θεωρείται λήξαν” τόνισαν.

Αλλωστε πηγές που γνωρίζουν τα εσωτερικά της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρουν ότι οποιεσδήποτε συζητήσεις μάλλον δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν αυτό το διάστημα.

Κι αυτό καθώς η διοίκηση της Τράπεζας φαίνεται να είναι σε μεταβατική φάση, κατόπιν των πρόσφατων δηλώσεων του Κεντρικού Τραπεζίτη Χρ. Χριστοδούλου, αλλά και της σημερινής παραίτησης του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρη Πιερίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v