Συνάντηση Καραμανλή με τον επικεφαλής της Cosco

Η προοπτική συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον ισχυρό άντρα της κινεζικής ναυτιλίας Capt. Wei Jiafu, προέδρου της Cosco, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζήτησε τη χρήση των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Συνάντηση Καραμανλή με τον επικεφαλής της Cosco
Συνάντηση με τον ισχυρό άντρα της κινεζικής ναυτιλίας Capt. Wei Jiafu, προέδρου του μεταφορικού κολοσσού China Ocean Shipping Company (Cosco), είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θέμα της συνάντησης, η προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα μεταφορών και λιμενικής πολιτικής σε μια περίοδο που οι Κινέζοι αναζητούν εσπευσμένα διεξόδους προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα, ζητώντας τη χρήση των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Ο κ. Καραμανλής συζήτησε με τον Κινέζο επιχειρηματία θέματα εκμετάλλευσης φυσικών πόρων αλλά και ανάπτυξης των θαλάσσιων συγκοινωνιών, με στόχο τη μετατροπή ελληνικών λιμανιών σε βασικούς διαμετακομιστικούς κόμβους στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα ο Capt. Wei Jiafu ανακοίνωσε την κατασκευή πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, μεταξύ των θεμάτων που θα έθετε η κινεζική πλευρά θα ήταν η δυνατότητα λειτουργικότερης συνεργασίας των δύο πλευρών, κυρίως όμως της εκπλήρωσης των χρονικών περιθωρίων που είχαν ζητήσει από την ελληνική πλευρά για να προχωρήσει η συνεργασία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ελληνική πλευρά είχε δεσμευτεί πως θα απαντούσε, με βάση συγκεκριμένες μελέτες, εδώ και περίπου δύο μήνες, κάτι που ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί.

Μιχαήλ Γελαντάλις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v