Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πάνω από 500.000 οι εγκαταστημένες ADSL

Οι εγκατεστημένες πόρτες του δικτύου του ADSL ξεπέρασαν τις 500.000, έχοντας ήδη υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους αναφέρει η διοίκηση του ΟΤΕ. ”Επόμενος στόχος είναι το μισό εκατομμύριο πελάτες στο τέλος του χρόνου”, αναφέρει ο κ. Βουρλούμης.

ΟΤΕ: Πάνω από 500.000 οι εγκαταστημένες ADSL
Οι εγκατεστημένες πόρτες του δικτύου του ADSL ξεπέρασαν τις 500.000, έχοντας ήδη υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους, αναφέρει η διοίκηση του ΟΤΕ. Ήδη, λειτουργούν περισσότερες από 300.000 συνδέσεις ADSL σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων ιδιώτες και επιχειρήσεις δουλεύουν, διασκεδάζουν, ενημερώνονται και επικοινωνούν με ευρυζωνικές ταχύτητες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε σχετικά: ”Υψηλή προτεραιότητα στη στρατηγική του ΟΤΕ έχει η ευρυζωνικότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε να επενδύουμε αναπτύσσοντας και αναβαθμίζοντας συνεχώς το δίκτυό μας, κάνοντας τις ευρυζωνικές υπηρεσίες διαθέσιμες σε ολοένα και περισσότερους πολίτες ενώ, με στρατηγικές κινήσεις, προωθούμε τη ζήτηση.

Επόμενος στόχος μας είναι το μισό εκατομμύριο πελάτες στο τέλος του χρόνου”.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο ΟΤΕ, κατά το 2006, προσθέτει στο δίκτυό του κατά μέσο όρο 1 νέα πόρτα ADSL κάθε λεπτό. Μέσα στο 2006 έχουν προστεθεί μέχρι στιγμής 288.157 πόρτες μια αύξηση της τάξης του 133% από την αρχή του έτους.

Από τις αρχές του 2005, οι εγκατεστημένες πόρτες του δικτύου ADSL του ΟΤΕ έχουν αυξηθεί κατά 444%. Στόχος του ΟΤΕ είναι στο τέλος του 2006 το δίκτυο ADSL να αριθμεί 750.000 εγκατεστημένες πόρτες σε 1.164 σημεία παρουσίας σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας το 90% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι η ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου ADSL του ΟΤΕ πραγματοποιείται με έμφαση στην περιφέρεια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τα 901 σημεία παρουσίας του δικτύου ADSL του ΟΤΕ σήμερα, τα 790 είναι εκτός Αττικής.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ταχυτήτων ADSL προσβάσεων, μετά το πέρας του οποίου, και μέσα στο φθινόπωρο, ο ΟΤΕ σκοπεύει να αναβαθμίσει τις ταχύτητες σε όλες τις υφιστάμενες και νέες προσβάσεις ADSL.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v