Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Ventures: Διακρίσεις για Doppler ΑΒΕΕ

Στις κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης τζίρου και κερδοφορίας, βρίσκεται σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της INR, η Doppler ΑΒΕΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει τις αρχές του 2005 η Attica Ventures.

Attica Ventures: Διακρίσεις για Doppler ΑΒΕΕ
Στις κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης τζίρου και κερδοφορίας, βρίσκεται σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της INR η βιομηχανία κατασκευής ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων και ανύψωσης φορτίων Doppler ΑΒΕΕ, που εδρεύει στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, μια από τις περιοχές με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας στην Ελλάδα, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Attica Venture.

Σε δείγμα 2.000 περίπου εταιριών η έρευνα ξεχωρίζει τις 80 βιομηχανίες της Ελλάδας με τις καλύτερες επιδόσεις σε ρυθμούς ανάπτυξης κερδοφορίας και τζίρου. Το 2005 ο τζίρος της εταιρίας σημείωσε άνοδο 40% και τα κέρδη προ φόρων 70% σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2004.

H διάκριση αυτή δεν είναι η πρώτη για την Doppler καθότι και το Νοέμβριο του 2004 σε αντίστοιχη έρευνα της Stat Bank η εταιρία είχε περιληφθεί στον κατάλογο με τις εταιρίες διαμάντια της ελληνικής βιομηχανίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η τότε έρευνα.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση της Attica Venture, ότι η αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας συνεχίζεται και το 2006 καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2006 οι πωλήσεις αυξάνονται κατά 33% σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2005. Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ σε κτιριακά και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, που αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ήδη έντονα αναπτυξιακή πορεία.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας συμμετέχει από τις αρχές του 2005 η Attica Ventures (venture capital management company-μέλος του ομίλου εταιριών της Attica Bank),η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει έξι επενδύσεις σε καινοτόμες ελληνικές ΜΜΕ.

Για τις επενδύσεις του fund αυτή δεν είναι η πρώτη διάκριση, καθώς σε έρευνα που έγινε το Μάρτιο του 2006, μια ακόμη επένδυση της Attica Ventures - τα mastihashop- επελέγη, σε έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου μεταξύ 500 ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων, στις 15 πιο καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις μεταξύ εταιριών όπως η Intracom, Follie Follie, Αργυρομεταλλευμάτων, Γερμανός, ΔΕΛΤΑ, ΤΙΤΑΝ, Goody’s κ.α.

Τέλος σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι και στις δύο μελέτες η Doppler και τα mastihashop είναι οι μόνες που έχουν σήμερα επενδυτή venture capital fund, που και στις δύο περιπτώσεις είναι η Attica Ventures. Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 4 ακόμη εταιρίες που ξεχώρισαν στον κατάλογο των 15 πλέον καινοτόμων, είχαν στα αρχικά στάδια τους χρηματοδοτηθεί από ελληνικά VC funds, γεγονός που αποτυπώνει την ουσιαστική συμβολή του θεσμού στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v