Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Επέκταση πιλοτικού προγράμματος

Την επέκταση σε 6 ακόμα περιοχές, του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL, ανακοίνωσε νακοινώνει ο ΟΤΕ. Από τις 26 Ιουλίου, στις περιοχές που συμμετέχουν ήδη στο πιλοτικό πρόγραμμα, προστίθενται 6 νέες, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών εκτός Αττικής.

ΟΤΕ: Επέκταση πιλοτικού προγράμματος
Την επέκταση σε 6 ακόμα περιοχές, του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Από τις 26 Ιουλίου, στις περιοχές που συμμετέχουν ήδη στο πιλοτικό πρόγραμμα, προστίθενται 6 νέες, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών εκτός Αττικής.

Οπως προκύπει από σχετική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ ξεκινάει τον διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων σε επιλεγμένες υποδομές του (DSLAMs), που εξυπηρετούν τμήματα των εξής περιοχών/πόλεων: Αχαρναί, Αγία Παρασκευή και Ηλιούπολη για την Αθήνα, Θέρμη για τη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινουπόλεως για την Πάτρα και 28ης Οκτωβρίου για τα Ιωάννινα.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ήδη τμήματα των περιοχών Δάφνη, Μαρούσι, Πατήσια, Πεδίο Άρεως, Ραφήνα, Τερψιθέα και Χολαργός.

Οι ταχύτητες και στις 6 νέες επιλεγμένες υποδομές θα αναβαθμιστούν ως εξής:

* Για ταχύτητα πρόσβασης (downstream / upstream: 384/128 kbps η αναβάθμιση αγγίζει τα 768/192 Kbps,

* Για ταχύτητα 512/128 kbps τα 1024/256 kbps ενώ

* Για ταχύτητα 1024/256 kbps η αναβάθμιση φτάνει τα 2048/256 kbps.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα από το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ταχυτήτων πρόσβασης ADSL είναι θετικά καθώς και ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας του πιλοτικού προγράμματος, και μέσα στο φθινόπωρο, ο ΟΤΕ σκοπεύει να αναβαθμίσει τις ταχύτητες σε όλες τις προσβάσεις ADSL (υφιστάμενες και νέες / χονδρικής και λιανικής), προσφέροντας ταχύτητες έως και 2Mbps, χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τελικό χρήστη, ιδιώτη ή επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v