Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aλογοσκούφης: Η C.A. πρέπει να ανεβάσει το τίμημα

Υψηλότερο τίμημα για το ποσοστό της Εμπορικής ζήτησε εμμέσως από την Credit Agricole o υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης με πρωινές δηλώσεις του στο ραδιoφωνικό σταθμό Alpha.

Aλογοσκούφης: Η C.A. πρέπει να ανεβάσει το τίμημα
της Ελενας Λάσκαρη

Έως και την τελευταία ώρα, την προσεχή Τρίτη, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής δημόσιων προσφορών για την Εμπορική, θα συνεχιστεί η αναζήτηση πιθανόν ενδιαφερόμενων και άλλων επενδυτών, δηλώνουν κύκλοι του υπ. Οικονομίας, συμπληρώνοντας ότι σε όλη την περίοδο από την ημερομηνία υποβολής της δημόσιας προσφοράς της C.A. συνεχίζονται αντίστοιχες επαφές.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι ισχύει στο ακέραιο η προειδοποίηση του υπ. Οικονομίας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη μετοχή της Εμπορικής.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης κατέστησε σαφές ότι η προσφορά της C.A. θα πρέπει να βελτιωθεί για να γίνει αποδεκτή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Υπάρχει ένα θέμα με την τιμή, νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθεί για να γίνει αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτή τη στιγμή δεν μιλώ με βεβαιότητα, διότι περιμένω και τις εισηγήσεις των συμβούλων, που πρέπει να αξιολογήσουν και τα δεδομένα της αγοράς και ποιες είναι οι τάσεις στο μέλλον. Πρέπει να τα λάβουμε όλα υπόψη μας”.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ.Νικολά Σαρκοζί, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, συναντήθηκε και με τον κ.Αλογοσκούφη και συζήτησαν το θέμα της Εμπορικής και της προσφοράς που έχει κατατεθεί από την Credit Agricole.

Είναι άγνωστο τι ακριβώς διεμήφθει μεταξύ τους, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η γαλλική προσφορά παραμένει η μοναδική στην κούρσα της διεκδίκησης της ελληνικής τράπεζας, αφού οι πιθανότητες να εμφανισθεί τρίτος ενδιαφερόμενος, με πιθανότερη την Alpha Bank, θεωρούνται περιορισμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v