Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Σύσκεψη φορέων για αντιμετώπιση της βίας

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιουλίου 2006 μετά από πρόσκληση της ΟΠΑΠ, επ’ ευκαιρία και της επικείμενης έναρξης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου 2006-2007. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και η αντιμετώπιση της βίας.

ΟΠΑΠ: Σύσκεψη φορέων για αντιμετώπιση της βίας
Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιουλίου 2006 μετά από πρόσκληση της ΟΠΑΠ, επ’ ευκαιρία και της επικείμενης έναρξης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου 2006-2007.



Αξιολογώντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ειδικότερα τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που προκύπτουν με τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την καθιέρωση του θεσμού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα, καθώς και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι φορείς αποφάσισαν και ψήφισαν τα εξής:



1. Το συντονισμό των προσπαθειών τους-στο μέτρο, ασφαλώς και στο βαθμό που προσιδιάζει σε κάθε φορέα, με βάση τις καταστατικές του αρμοδιότητες-σε μία διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου και διαμόρφωσης ικανών και πρόσφορων συνθηκών για την άρτια διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων.



2. Την, σε τακτά χρονικά διαστήματα, συνάντηση εκπροσώπων τους, που θα υποδειχθούν από τον οικείο φορέα, οι οποίοι-τιθέμενοι στη διάθεση κάθε αρμόδιου οργάνου- θα εκδηλώνουν κάθε πρόσφορη ενέργεια προς την κατεύθυνση της περιστολής του θλιβερού φαινομένου της βίας, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.



3. Την, από κοινού, υποβολή προτάσεων στους καθ’ύλην αρμόδιους φορείς, για την ενδεχόμενη υιοθέτηση μέτρων που θα συμβάλλουν προς την κοινά επιθυμητή προσπάθεια για τη διαμόρφωση πρόσφορων και κατάλληλων συνθηκών διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων.



4. Την καθιέρωση, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και πάντως πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, διοργάνωσης ανάλογης με την σημερινή εκδήλωσης με στόχο τη διαμόρφωση και βελτίωση της εικόνας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εμπειρία και τα στοιχεία της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.



Προσβλέποντας με πίστη και αισιοδοξία στις δεδομένες δυνατότητες του αθλητικού και ειδικότερα του ποδοσφαιρικού κινήματος στη χώρα μας και απευθυνόμενοι στη φίλαθλη αλλά και στην ευρύτερη κοινή γνώμη διαδηλώνουν δημόσια τη σταθερή και αμετακίνητη απόφασή τους να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο και καταστατικά αναγνωριζόμενο δικαίωμά τους, έτσι ώστε-μέσα και από την ομόθυμη συμπόρευσή τους- ν’ανοίξει ο δρόμος που θα ξαναφέρει τον κόσμο στα γήπεδα.



Αντώνης Αντωνιάδης

Πρόεδρος Π.Σ.Α.Π.



Αντώνης Βασσάρας

Πρόεδρος Ο.Δ.Π.Ε.



Παύλος Γερακάρης

Πρόεδρος Π.Σ.Α.Τ.



Βασίλης Κοντοβαζαινίτης

Πρόεδρος Ε.Π.Α.Ε.



Γιώργος Κυριακός

Γενικός Διευθυντής Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Ά Εθνικής Κατηγορίας.



Σωτήρης Κωστάκος

Πρόεδρος Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v