Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Aύξηση 42,5% στα κέρδη εξαμήνου

Η κερδοφορία της Alpha Trust Ανδρομέδα κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης διαμορφώθηκε σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα με τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους, να ανέρχονται σε 6,531 εκατ. ευρώ, έναντι 4,581 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2005, ήτοι αύξηση 42,5%. Απόφαση για καταβολή προμερίσματος 0,08 ευρώ. Οι 10 κυριότερες θέσεις του χαρτοφυλακίου.

Ανδρομέδα:  Aύξηση 42,5% στα κέρδη εξαμήνου
Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2006 ανακοίνωσε η Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κερδοφορία της εταιρίας κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης διαμορφώθηκε σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα με τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους, να ανέρχονται σε 6,531 εκατ. ευρώ, έναντι 4,581 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2005, ήτοι αύξηση 42,5%.

Η ικανοποιητική εξέλιξη των αποτελεσμάτων επιτρέπει τη συνέχιση της σταθερής μερισματικής πολιτικής της εταιρίας και το Διοικητικό Συμβούλιο, που ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις, αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο προγραμματίζεται να καταβληθεί στους μετόχους την 18η Αυγούστου. Για την αποκοπή του δικαιώματος θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας την 30/06/2006 είχε διαμορφωθεί σε 3,25 ευρώ ενώ αντίστοιχα η χρηματιστηριακή τιμή της ήταν 2,87 ευρώ. Διαπραγματευόταν δηλαδή με discount –11,69. Το μεσοσταθμικό discount των εταιριών του κλάδου ανέρχονταν σε –13,75%.

Το ενεργητικό της εταιρίας αυξήθηκε από την αρχή του έτους κατά ποσοστό 7%, γεγονός το οποίο αποτιμάται ιδιαίτερα θετικά με δεδομένο ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, οι αποδόσεις των εταιρειών του κλάδου κυμάνθηκαν από -1,24% έως 11,26%, με τη μεσοσταθμική απόδοση του συνόλου να διαμορφώνεται σε 4,6%. Η μεταβολή του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. την ίδια περίοδο, ανήλθε σε 0,81%.

Οι 10 μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, στο τέλος του εξαμήνου, ήταν σε μετοχές των εταιρειών Frigoglass, Τιτάν, S & B, Ελληνική Τεχνοδομική, ΕΛΑΙΣ -Unilever, Inform Lykos, Εθνική, ML World Mining, ΟΤΕ, General American Invest.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, στο πλαίσιο μάλιστα των ισχυουσών χρηματιστηριακών συνθηκών , η Διοίκηση της Alpha Trust Ανδρομέδα ΑΕΕΧ εκτιμά θετικά τις αποδόσεις που επιτεύχθηκαν, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της ορθότητας των επενδυτικών επιλογών της ”Alpha Trust Επενδυτικές Υπηρεσίες”, η οποία ασκεί την διαχείριση του χαρτοφυλακίου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v