Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Διεθνή διάκριση για το ΑΙΤ

Μια διεθνή διάκριση απέσπασε πρόσφατα το Athens Information Technology (AIT) της Intracom από το Εθνικό Ινστιτούτο Διασφάλισης Προτύπων των ΗΠΑ (National Institute of Standards-NIST). Η διάκριση αφορά το τμήμα του Autonomic & Grid Computing που συμμετείχε στη διεθνή αξιολόγηση τεχνολογιών ανάλυσης εντοπισμού και video, VACE II.

Intracom: Διεθνή διάκριση για το ΑΙΤ
Μια διεθνή διάκριση απέσπασε πρόσφατα το Athens Information Technology (AIT) της Intracom από το Εθνικό Ινστιτούτο Διασφάλισης Προτύπων των ΗΠΑ (National Institute of Standards-NIST).

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου στην Washington DC, με την συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων ερευνητικών κέντρων από Ευρώπη και ΗΠΑ, όπως University of Southern California, Carnegie Mellon Univeristy, BAE Systems, Boeing Research, Honeywell Research, University of Illinois Urbana Champaign, Queen Mary University of London και πολλοί άλλοι.

Η διάκριση του AIT αφορά το τμήμα του Autonomic & Grid Computing που συμμετείχε στη διεθνή αξιολόγηση τεχνολογιών ανάλυσης εντοπισμού και video, VACE II. Το πρωτότυπο σύστημα που ανέπτυξε η ομάδα Autonomic & Grid Computing (AGC) με επικεφαλής τον καθηγητή Λάζαρο Πολυμενάκο κατέλαβε την δεύτερη θέση, ως προς την ακρίβεια εντοπισμού ατόμων ή οχημάτων και της τροχιάς τους σε σκηνές video.

Το σύστημα AGC video tracking είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας των καθηγητών Αριστόδημου Πνευματικάκη και Λάζαρου Πολυμενάκου με την υποστήριξη των ερευνητών Α. Στεργίου και Β. Μυλωνάκη, οι οποίοι είναι απόφοιτοι του προγράμματος MSIN του ΑΙΤ.

Το σύστημα χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες επεξεργασίας σήματος για την εξαγωγή οπτικής πληροφορίας που επιτρέπει τον εντοπισμό ατόμων και οχημάτων, καθώς και την εξασφάλιση της σταθερής και ακριβούς ανίχνευσης της θέσης και πορείας τους.

Ο καθηγητής Α. Πνευματικάκης δήλωσε: ”Οι νέες αυτές τεχνολογίες βελτιώνουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε δίνοντας περιρρέουσα ευφυΐα και αυτονομία στο περιβάλλον μας, διευκολύνοντας την καθημερινή μας ζωή. Επιπλέον, εφαρμόζονται σε καινοτόμα συστήματα ασφαλείας, βοήθειας σε καταστροφές, σε θέματα προστασίας συνόρων και προστασίας του περιβάλλοντος (έξυπνο σπίτι, κατ’ οίκον περίθαλψη ηλικιωμένων κ.λπ.)”

Η ομάδα Αυτόνομων και Ευφυών Συστημάτων (AGC) του Athens Information Technology διεξάγει πάνω από τρία χρόνια τεχνολογική έρευνα υψηλού επιπέδου με μερική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα έχει αντικείμενο την ανάλυση, την εξαγωγή περιεχομένου και την κατηγοριοποίηση ηχητικού και οπτικού σήματος και την επεξεργασία τους σε υπερυπολογιστικά συστήματα, με στόχο την ανάπτυξη πρωτοποριακών συστημάτων και υπηρεσιών για την επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής και την βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.

Το Athens Information Technology ιδρύθηκε το 2002 από τον Όμιλο Intracom. Το ΑΙΤ είναι ένα μη-κερδοσκοπικό περιφερειακό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο αριστείας με αποστολή την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, της καινοτομίας και της έρευνας.

Το ΑΙΤ εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής στρατηγικής του Ομίλου Intracom Holdings που δίνει υψηλή προτεραιότητα στην τεχνολογική καινοτομία και στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης, επενδύοντας ετησίως το 5-7% των εσόδων του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v