Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαϊκή: Σκληρή απάντηση στους υπαινιγμούς Λαζαρίδη

Με θολούς υπαινιγμούς, που άρχιζαν από την προστασία του προσωπικού και τέλειωναν στην προστασία των συμφερόντων της ίδιας της Κύπρου, παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Κίκης Λαζαρίδης. Άμεση αντίδραση της πλειοψηφίας, που έκανε λόγο για ”τσιφλίκια” και ”κατεστημένα”,ενώ κατηγόρησε ευθέως τον παραιτηθέντα ότι αντέδρασε στην περικοπή των αρμοδιοτήτων του.

Λαϊκή: Σκληρή απάντηση στους υπαινιγμούς Λαζαρίδη
Άδοξο τέλος φαίνεται ότι είχε η επί δεκαετίες ηγετική θητεία του κ. Κίκη Λαζαρίδη (φωτό) στη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, ενώ η διοίκηση της τελευταίας τονίζει οτι η τράπεζα ”γυρίζει σελίδα” με στόχο τη δημιουργία ενός έντονα διεθνοποιημένου ομίλου που θα διατηρεί την κυπριακότητά του και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας της χώρας.

Ο κ. Λαζαρίδης αποχώρησε σήμερα, απευθύνοντας επιστολή προς το προσωπικό της τράπεζας με υπαινιγμούς εναντίον της μετοχικής πλειοψηφίας αλλά και εναντίον των στρατηγικών επιλογών που μόλις προ ημερών ο ίδιος είχε υπερψηφίσει σε δύο διοικητικά συμβούλια.

Οι υπαινιγμοί του κ. Λαζαρίδη, που αφορούσαν τη μελλοντική μεταχείριση του προσωπικού, τη νέα στρατηγική της τράπεζας αλλά και ευρύτερα θέματα συμφέροντος της ίδιας της Κύπρου, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου της Marfin Financial Group, Α. Βγενόπουλου.

Ο κ. Βγενόπουλος, με τη σειρά του, απέστειλε εγκύκλιο προς το προσωπικό εκφράζοντας την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, ”με απόλυτη συμφωνία των νέων αλλά και των παλαιών μετόχων της” (οικογένεια Λανίτη), όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ο κ. Βγενόπουλος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούσαν εταιρικές και διοικητικές αναδιοργανώσεις ελήφθησαν ομόφωνα με τη θετική ψήφο του κ. Λαζαρίδη σε δύο διαδοχικά διοικητικά συμβούλια, απορρίπτει τους υπαινιγμούς Λαζαρίδη και καταλήγει επισημαίνοντας ότι η πραγματική αιτία της παραίτησης θα πρέπει να αναζητηθεί στο γραπτό καθορισμό (και επί της ουσίας περιορισμό) των αρμοδιοτήτων του μη εκτελεστικού προέδρου της Λαϊκής.

Ο όμιλος της Λαϊκής, καταλήγει ο κ. Βγενόπουλος, θα συνεχίσει την ανάπτυξή του μακριά από κατεστημένα και τσιφλίκια και με σεβασμό στο δικαίωμα της επαγγελματικής ασφάλειας και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής θα συνεδριάσει στις 26 τρέχοντος προκειμένου να αντικατασταθεί ο κ. Λαζαρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v