Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Λιβύη

Επτά διακριτούς γεωλογικούς ορίζοντες που περιέχουν υδρογονάνθρακες εντοπίστηκαν με βάση την ερευνητική γεώτρηση των Ελληνικών Πετρελαίων στη Λιβύη, ανακοίνωσε η εταιρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα κοιτάσματα μπορεί να παραχθεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

ΕΛΠΕ: Κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Λιβύη
Επτά διακριτοί γεωλογικοί ορίζοντες που περιέχουν υδρογονάνθρακες εντοπίστηκαν με βάση τα την ερευνητική γεώτρηση A1-NC210, η οποία εκτελείται από την εταιρία Woodside Energy (N.A.) Ltd (διαχειριστή κοινοπραξίας με ΕΛΠΕ και Repsol YPF) στην περιοχή παραχώρησης NC210 της λεκάνης του Μουρζούκ της Λιβύης, ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η γεώτρηση έφτασε στο τελικό προγραμματισμένο βάθος των 1.042 μέτρων.

Σημειώνεται πως βρίσκεται 1.000 περίπου χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης (150 χιλιόμετρα νότια του παραγωγικού κοιτάσματος αερίου Al-Wafa) και εκτελείται από γεωτρητικό συγκρότημα της εταιρίας OD&E.

Οι δοκιμές παραγωγής που έγιναν στο βαθύτερο γεωλογικό ορίζοντα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη αέριων υδρογονανθράκων, με ημερήσια παραγωγή 5,5 εκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου (άνοιγμα βαλβίδας 52/64 ίντσες).

Αυτή η παραγωγή υπολογίστηκε ότι σε συνθήκες ανοιχτής ροής και ατμοσφαιρικής πίεσης αντιστοιχεί σε ημερήσια παραγωγή 19,9 εκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου.

H γεώτρηση εκτελείται από την εταιρία Woodside Energy (N.A) Ltd, η οποία είναι ο διαχειριστής της κοινοπραξίας στο πλαίσιο της εφαρμογής της σύμβασης ”Έρευνα και Διανομή της Παραγωγής” με τον Κρατικό Λιβυκό Οργανισμό Πετρελαίου για την περιοχή NC 210 στο Murzuk της Λιβύης.

Όπως επισημαίνεται, τα μέλη της κοινοπραξίας που μετέχουν σε αυτή τη σύμβαση και τα ποσοστά συμμετοχής τους έχουν ως εξής:

* Woodside Energy (N.A.) Ltd: 45% (διαχειριστής)

* Repsol Exploracion Murzuq, S.A.: 35%

* Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.: 20%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v