Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Συμβόλαιο συνεργασίας με τη Meaptashi

Συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρία Meaptashi για την διάθεση των Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων παραγωγής της στις περισσότερες χώρες της μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου υπέγραψε η διοίκηση της εταιρίας Βιοσώλ. Συμμετοχή στην Έκθεση Κλιματισμού Mostra Convegno Expocomfort στο Μιλάνο.

Βιοσώλ: Συμβόλαιο συνεργασίας με τη Meaptashi
Συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρία Meaptashi για την διάθεση των Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων παραγωγής της στις περισσότερες χώρες της μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου υπέγραψε η διοίκηση της εταιρίας Βιοσώλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Meaptashi ιδρύθηκε το 1980, από τον V.K. Tripathi με στόχο να προωθήσει καινοτομικά προϊόντα κλιματισμού στην αγορά των χωρών του Περσικού Κόλπου.

Οι βασικές του αρχές ήταν:

(1) Η διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας,

(2) Η λειτουργία με ακεραιότητα και επαγγελματικότητα

(3) Η επικέντρωση της εταιρίας στο ρόλο του προμηθευτή και του τεχνικού συμβούλου χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει κατασκευές ή υπεργολαβίες τεχνικών έργων.

Επιπλέον, πολλές άλλες εταιρίες στην αγορά αυτή αναλαμβάνουν τέτοια έργα με αποτέλεσμα να ανταγωνίζονται τους κατασκευαστές πελάτες τους και να μην μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ευρύτερο κύκλο κατασκευαστών.

Τονίζεται, πως μετά από εικοσιπέντε χρόνια η Meaptashi έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη.

* Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν συνολικό χώρο 2,000 τετραγωνικών μέτρων.

* Η Meaptashi προχώρησε σε δυο φάσεις επέκτασης της γεωγραφικής περιοχής την οποία εξυπηρετεί και που καλύπτει πλέον 19 χώρες στην Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και την Ινδική Χερσόνησο. Η Meaptashi είναι η μόνη εταιρία του κλάδου στην Μέση Ανατολή με πραγματικά διεθνή δραστηριότητα αφού περισσότερο από 70% των πωλήσεων προέρχονται από χώρες εκτός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

* Η ομάδα προώθησης και υποστήριξης των πωλήσεων αποτελείται από 23 άτομα οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πτυχιούχοι μηχανικοί.

Σημειώνεται, πως η Meaptashi θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη της αγοράς της και την αύξηση του μεριδίου της στηριζόμενη στα υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρουν οι εργαζόμενοι της και στην κάλυψη των αναγκών των πελατών. Στο σύντομο μέλλων η εταιρία σχεδιάζει να αναπτύξει περιφερειακά γραφεία αντιπροσωπείας διατηρώντας όμως σαν βασική αρχή λειτουργίας την δυναμική τεχνική υποστήριξη των πελατών.

Η συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Meaptashi και την Βιοσώλ προβλέπει ότι η Meaptashi θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης των Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων της Βιοσώλ σε δεκαεπτά από τις δεκαεννέα χώρες που αποτελούν την περιοχή όπου δραστηριοποιείται. Ειδικά στο Πακιστάν και την Αίγυπτο η Βιοσώλ θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται και μέσω υφιστάμενων συνεργατών.

Όπως επισημαίνεται, τα προϊόντα θα διατίθενται είτε με το όνομα Βιοσώλ είτε με το brand Meaptron που ανήκει στην Meaptashi. Η περιοχή που καλύπτει η συμφωνία περιλαμβάνει ορισμένες από τις μεγαλύτερες και απαιτητικότερες αγορές για προϊόντα κλιματισμού παγκοσμίως.

Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες δημιουργούν σημαντικές τεχνικές απαιτήσεις ενώ η μεγάλη έξαρση του κατασκευαστικού κλάδου στις χώρες του Περσικού Κόλπου δημιουργεί και μεγάλο όγκο εργασιών.

Έτσι, τονίζεται, πως οι μακροχρόνιες προοπτικές που ανοίγονται για την Βιοσώλ είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Βεβαίως αυτή τη στιγμή η υπερτίμηση του Ευρώ σε σχέση με το δολάριο έχει φέρει όλες τις ευρωπαϊκές εταιρίες σε δυσμενή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους από την Aπω Ανατολή σε αυτή την αγορά, όμως παρόλα αυτά υπάρχει έδαφος για τα προϊόντα που αναγνωρίζονται για την ποιοτική τους ανωτερότητα και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η επιτυχής εισαγωγή του συστήματος της Βιοσώλ είναι θέμα χρόνου.

Εξάλλου, η Βιοσώλ όπως είχε ανακοινώσει στο επενδυτικό κοινό από 22-2-2006 συμμετείχε στην Έκθεση Κλιματισμού Mostra Convegno Expocomfort στο Μιλάνο.

Στόχος της συμμετοχής ήταν η εξεύρεση συνεργατών για την από κοινού προώθηση των κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων της εταιρίας σε χώρες άλλες από αυτές που καλύπτονται από το συμφωνητικό βιομηχανικής και εμπορικής συνεργασίας της Βιοσώλ με την TRANE. Η σημαντικότερη επαφή που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση του Μιλάνου ήταν με τους εκπροσώπους της Ρωσικής εταιρίας DAICHI. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το ενδιαφέρον τους για τα προϊόντα μας ήταν συγκεκριμένο και θερμό. Στο Μιλάνο γίνανε εκτεταμένες συζητήσεις και ακολούθησαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Εκπρόσωποι της Εμπορικής Διεύθυνσης της Βιοσώλ επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της DAICHI στην Μόσχα για ένα δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη στελεχών της Ρωσικής εταιρίας στην Αθήνα και τον Βόλο. Έχουν πλέον λυθεί όλα τα τεχνικά και οικονομικά θέματα που αφορούν σε αυτή την συνεργασία ενώ έχουν ήδη διευκρινισθεί και οι περισσότερες διαδικασίες ενώ αναμένεται η σύνταξη και συμβολαίου συνεργασίας. Η DAICHI είναι μια εταιρία που ιδρύθηκε το 1997 με έδρα την Μόσχα. Ο στρατηγικός της στόχος είναι η ανάπτυξη και λειτουργία ενός δικτύου πωλήσεων και υποστήριξης μηχανημάτων κλιματισμού και θέρμανσης που θα διατηρεί μακροπρόθεσμα υψηλό μερίδιο αγοράς. Οι πωλήσεις της κατά το 2006 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρία αναπτύσσεται δυναμικά με ετήσια ρυθμό αύξησης πωλήσεων της τάξης του 20% κατ’ έτος.

Όπως επισημαίνεται, η DAICHI είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της DAIKIN για την Ρωσία και την Ουκρανία. Η DAICHI διατηρεί 25 υποκαταστήματα στην Ουκρανία και την Ρωσία και συνεργάζεται με 1250 αντιπροσώπους (Dealers) που καλύπτουν όλες τις Ρωσικές πόλεις με πληθυσμό πάνω από 150,000 κατοίκους. Η εταιρία απασχολεί περίπου 400 άτομα εκ των οποίων 80 στην Ουκρανία. Η εταιρία DAICHI διατηρεί υψηλό μερίδιο μιας ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς.

Υπολογίζεται, ότι το συνολικό μερίδιο της εταιρίας στην αγορά είναι της τάξεως του 15% με τάσεις ανόδου. Η DAICHI προβλέπεται να προσφέρει πλέον Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες της Βιοσώλ, που θα διατίθενται με το σήμα DAICHI, στα έργα στα οποία προσφέρει και τα υπόλοιπα μηχανήματα της.

Με βάση λοιπόν το δεδομένο μερίδιο αγοράς της εταιρίας DAICHI και την αποδεδειγμένη δυνατότητα της να διεισδύει στα σημαντικότερα έργα που γίνονται στην Ρωσία και την Ουκρανία αναμένουμε ότι η συνεργασία αυτή εφόσον ολοκληρωθεί θα οδηγήσει σε σημαντική άνοδο της δραστηριότητας της Βιοσώλ στο χώρο του κλιματισμού. Επιπλέον η δυναμική της εταιρίας DAICHI σε συνδυασμό και με την συνολική αυξητική τάση της Ρωσικής αγοράς μας επιτρέπει να προσδοκούμε μια σημαντική περίοδο ανάπτυξης των εργασιών αυτών.

Τέλος, με δεδομένο το μέγεθος και τον προσωπικό χαρακτήρα της εταιρίας καθώς και τα πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να υπάρξουν από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Βιοσώλ στο χώρο της Ρωσίας υπάρχουν μελλοντικά οι προϋποθέσεις για περαιτέρω διεύρυνση αυτής της συνεργασίας.

Ας σημειωθεί ότι ήδη η συνεργασία μας προβλέπει ήδη και την αποστολή σε ορισμένες περιπτώσεις αποσυναρμολογημένων προϊόντων, με τελική συναρμολόγηση με βάση οδηγίες της Βιοσώλ στην Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v