Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Βγενόπουλου στην Κύπρο

Δηλώσεις ”εφ όλης της ύλης” όχι μόνον για τη Λαϊκή Τράπεζα, αλλά και για το τρίπτυχο Εμπορικής- Κύπρου- Πειραιώς που βρίσκεται στο επίκεντρο της κυπριακής επικαιρότητας έκανε προ ολίγου σε γεύμα με δημοσιογράφους της μεγαλονήσου ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος.

Δηλώσεις Βγενόπουλου στην Κύπρο
τoυ Θεοφάνη Λιβέρα*

Την πρόθεσή του να διατηρηθεί η κυπριακότητα της Λαϊκής Τράπεζας ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο σε Κύπριους δημοσιογράφους ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marfin Financial Group κ. Ανδρέας Βεγόπουλος, δίνοντας επίσης το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι του Συγκροτήματος δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.



Ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι βασικός του στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μετόχων του κυπριακού Συγκροτήματος, ενώ τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, παραμένει ως έχει και ”κρίνεται διαρκώς εκ του αποτελέσματος”.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά ”σκιά” στη σχέση του με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Χ. Χριστοδούλου, με τον οποίο και είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα τρέχοντα θέματα όπως η Δημόσιες Προσφορές για την Εμπορική αλλά και η υπόθεση Πειραιώς Κύπρου.

Ο αντιπρόεδρος της Marfin, επανέλαβε ότι θεωρεί πολύ καλή την προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική, προσθέτοντας ότι εκτιμά τη διοίκηση της κυπριακής τράπεζας και την ”τόλμη” της κίνησης της. Από την άλλη εξέφρασε ως έλληνας πολίτης την εκτίμηση ότι η απόκτηση της Εμπορικής από την Credit Agricole θα επέφερε μεγαλύτερα οφέλη για την ελληνική οικονομία, αλλά και στην ανταγωνιστικότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Για να συμπληρώσει όμως ότι η προσφορά των Γάλλων είναι χαμηλή και θα πρέπει να βελτιωθεί

Σε ότι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την Τράπεζα Πειραιώς και την Κύπρου, ο κ. Βγενόπουλος, είπε ότι η Πειραιώς είναι μια εξαιρετική τράπεζα προσθέτοντας ότι η πρόθεση της για στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου φαίνεται να είναι μια πρόταση που έχει νόημα, για τους μετόχους της.

Ανέφερε δε ότι το ”σήριαλ” γύρω από αυτή την υπόθεση πρέπει να σταματήσει. ”Η Πειραιώς” είπε, ”άνοιξε τα χαρτιά της. Οι τράπεζες ανήκουν στους μετόχους τους κι όχι στις διοικήσεις τους, οπότε αυτοί που πρέπει να πάρουν θέση είναι οι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, όπως η Αρχιεπισκοπή”.

Ερωτηθείς δε για το τι θα κάνει η Λαϊκή Τράπεζα, η οποία κατέχει ορισμένες μετοχές της Τράπεζας Κύπρου απήντησε ότι αν ετίθετο συγκεκριμένα κάποιο θέμα θα άκουγε τα επιχειρήματα και θα έκρινε με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια.

* Ο κ. Λιβέρας είναι εκδότης του κυπριακού περιοδικού EUROΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v