Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Συμφωνία για πιλοτική παροχή υπηρεσιών IPTV

Την υπογραφή συμφωνίας με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών IPTV σε πιλοτικό επίπεδο ανακοίνωσαν ΟΤΕ, ΟΤΕΝΕΤ και MultiChoice Hellas. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος των συμβαλλομένων είναι η διάθεση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων ADSL.

ΟΤΕ: Συμφωνία για πιλοτική παροχή υπηρεσιών IPTV
Την υπογραφή συμφωνίας με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών IPTV σε πιλοτικό επίπεδο ανακοίνωσαν ΟΤΕ, ΟΤΕΝΕΤ και MultiChoice Hellas.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος των συμβαλλομένων είναι η διάθεση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων ADSL.

Η δυνατότητα αυτή θα δοκιμαστεί στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος τόσο σε εργαστηριακό περιβάλλον όσο και σε πραγματικές συνθήκες. Λεπτομέρειες σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα θα δοθούν σε νεότερη ανακοίνωση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος της εμπορικής διάθεσης του συγκεκριμένου προϊόντος θα οριστεί στο προσεχές διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, διευθύνων σύμβουλος ΟΤΕΝΕΤ και γενικός διευθυντής Τεχνολογίας ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά: ”Η τάση της αγοράς προς τις ευρυζωνικές συνδέσεις στο Internet είναι πλέον γεγονός. Η αγορά όμως μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από τις υπηρεσίες περιεχομένου, όπως το IPTV, που έρχονται να πλαισιώσουν αυτή την τεχνολογία πρόσβασης. Προϋπόθεση, βέβαια, αποτελεί ο σχεδιασμός ενός ’μοντέλου’ που θα διασφαλίζει την εμπορική τους βιωσιμότητα. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες στρατηγικές κινήσεις του ΟΤΕ και της ΟΤΕΝΕΤ σε θέματα ευρυζωνικότητας”.

”Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την υπογραφή συμφωνίας με τον ΟΤΕ και την ΟΤΕΝΕΤ για την ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος IPTV. Το εγχείρημα αυτό αποτελεί μια τεχνολογική και εμπορική πρόκληση και η συνεργασία αυτή είναι εγγύηση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ψηφιακής αγοράς στην Ελλάδα και για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα προς όφελος του κοινού”, συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος Γαμπρίτσος, διευθύνων σύμβουλος της NETMED Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v