Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Σχέδιο δράσης για άρση από την επιστήρηση

Το ”Σχέδιο Δράσης” που αποσκοπεί στην έξοδο της εταιρίας από την κατηγορία επιτήρησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας Βιοσώλ.

Βιοσώλ: Σχέδιο δράσης για άρση από την επιστήρηση
Το ”Σχέδιο Δράσης” που αποσκοπεί στην έξοδο της εταιρίας από την κατηγορία επιτήρησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας Βιοσώλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο αυτό παρουσιάσθηκε στους μετόχους, συζητήθηκε και εγκρίθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 23-12-2005.

Η πρώτη δράση του σχεδίου είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 9.139.303,20 ευρώ με σκοπό την χρηματοδότηση όλου του υπολοίπου σχεδίου.

Το ενημερωτικό δελτίο που συντάχθηκε από την ”Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ” που ήταν ο Σύμβουλος Έκδοσης ήδη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη συνεδρίαση της 29-6-2006 και ολοκληρώνονται οι νομικές διαδικασίες για την αύξηση.

Οι μέτοχοι θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης από τις 10 ως τις 24 Ιουλίου με αναλογία δυο νέες κοινές μετοχές για κάθε τρεις παλαιές μετοχές κοινές ή προνομιούχες στην τιμή των τριάντα λεπτών του ευρώ.

Η ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι βέβαια προϋπόθεση για την ανάπτυξη του σχεδίου δράσης της εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο όμως, επειδή εκτίμησε ότι το διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι μεγάλο, προχώρησε στην υλοποίηση κάποιων ενεργειών από αυτές που εντάσσονται στο σχέδιο δράσης, ακόμα και πριν από την ολοκλήρωση της αύξησης, με στόχο να εξοικονομηθεί χρόνος ώστε οι επιπτώσεις της εφαρμογής του σχεδίου δράσης να γίνουν σύντομα αντιληπτές.

Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου δράσης αφορά στον εμπλουτισμό του φάσματος των προϊόντων που εμπορεύεται η Βιοσώλ με νέα, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα.

Η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στη ανεύρεση αξιόπιστων συνεργατών που να μπορούν να παράγουν με χαμηλό κόστος ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα σύμφωνα με σχέδια της εταιρίας και τις απαιτήσεις της Ελληνικής αγοράς.

Τα προϊόντα αυτά θα αποτελέσουν τον πυρήνα μίας νέας σειράς ανταγωνιστικών προϊόντων που θα επιτρέψουν στην εταιρία να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σημαντικότερα από τα νέα προϊόντα:

- Λέβητες Κεντρικής Θέρμανσης BLNS και EL 2000.

- Σώματα Καλοριφέρ ”Europanel Elegant”.

- Νέοι Ηλιακοί Συλλέκτες BiosSol.

- Σώματα Λουτρού EC.

Ήδη η Βιοσώλ μελετά και την ανάπτυξη αντίστοιχων προϊόντων μαζικής απήχησης για τον κλάδο του Φυσικού Αερίου και τον Ημικεντρικό Κλιματισμό.

Όλα τα νέα προϊόντα έχουν σχεδιασθεί και θα κατασκευάζονται με τρόπο τέτοιο ώστε οι τιμές τους να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Η Βιοσώλ είναι γενικά γνωστή για τα υψηλής ποιοτικής στάθμης προϊόντα της που καλύπτουν συνήθως τις ανώτερες αισθητικές και τεχνικές απαιτήσεις, με τις νέες σειρές διεκδικούμε πλέον σημαντικό μερίδιο από τον κύριο όγκο της αγοράς των ειδών θέρμανσης στην οποία συμμετέχουμε.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεση στην αγορά των παραπάνω προϊόντων, ενώ εκτιμάται ότι με το τέλος της αύξησης κεφαλαίου η δραστηριότητα στα νέα προϊόντα θα αυξηθεί σημαντικά καθώς θα διατεθούν και τα αναγκαία κεφάλαια.

Η τρίτη δράση τομή του σχεδίου αφορά την επικέντρωση της βιομηχανικής παραγωγής στα προϊόντα εκείνα που πράγματι έχουν κάποια στοιχεία ιδιαιτερότητας που επιτρέπουν την βιομηχανική λειτουργία σε χώρα υψηλού κόστους όπως είναι πλέον η Ελλάδα.

Για να εκμεταλλευθεί η εταιρία την ιδιαιτερότητα του EUROPANEL prime το οποίο είναι το μόνο καλοριφέρ τύπου πάνελ που μπορεί να αντικαταστήσει παλαιά σώματα με φέτες χωρίς επίπονες αλλαγές στις υφιστάμενες σωληνώσεις η εταιρία εγκαινίασε μια νέα πολιτική προώθησης που εστιάζεται σε αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα.

Όπως είναι γνωστό για πενήντα χρόνια και πλέον κατασκευάζονταν στην Ελλάδα καλοριφέρ με φέτες με βάση ένα ιδιαίτερο σύστημα διαστάσεων. Το μόνο σύγχρονο καλοριφέρ τύπου πάνελ που ταιριάζει σε αυτό το Ελληνικό σύστημα διαστάσεων είναι το Europanel Prime της Βιοσώλ. Υπάρχει λοιπόν στην Ελλάδα σημαντικός όγκος καταναλωτών που επιθυμούν την αντικατάσταση των παλαιών σωμάτων τους είτε για λόγους αισθητικούς, είτε για να αποφύγουν τον κίνδυνο διαρροών από τα παλαιά σώματα που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ζημίες.

Επίσης η εταιρία επικεντρώνεται και σε προϊόντα όπως οι Κεντρικές Κλιματιστικές Μονάδες που κατά την διάθεση τους απαιτούν την παροχή σημαντικών υπηρεσιών επιλογής, σχεδίασης και κατασκευής επί παραγγελία σε ειδικές προδιαγραφές. Όπως είναι γνωστό το προϊόν αυτό διατίθεται ήδη στην Ελλάδα και σε ορισμένες Βαλκανικές χώρες από το δίκτυο της TRANE.

Όπως επισημαίνεται, η συνεργασία αυτή αποδεικνύει ότι το προϊόν αυτό είναι υψηλής τεχνικής στάθμης, ανταγωνιστικής τιμής και ποιότητας. Η Βιοσώλ λοιπόν παρουσίασε το προϊόν στην Έκθεση Mostra Convegno ExpoComfort τον περασμένο Μάρτιο στο Μιλάνο και προσπάθησε να οικοδομήσει ένα δίκτυο για την διάθεση του μέσω οργανωμένων συνεργασιών και σε άλλες αγορές από αυτές που καλύπτονται από την υφιστάμενη σήμερα σύμβαση με την TRANE.

Έτσι η Βιοσώλ συμφώνησε ήδη με την εταιρία MEAPTASHI την αποκλειστική διάθεση των Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων της Βιοσώλ στις περισσότερες χώρες του Περσικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής. Η εταιρία MEAPTASHI είναι εξειδικευμένη εταιρία πωλήσεων μηχανολογικών προϊόντων σε κατασκευαστικές εταιρίες και δραστηριοποιείται σε όλη την Μέση Ανατολή με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σημειώνεται ότι οι αγορές αυτές είναι οι μεγαλύτερες και απαιτητικότερες αγορές για τα προϊόντα του Κεντρικού Κλιματισμού.

Τονίζεται, ότι η εισαγωγή νέων προϊόντων απαιτεί συνήθως μια μακρά περίοδο προσφορών και διαπραγματεύσεων και γι? αυτό το λόγο απαιτείται η συνεργασία με καλά οργανωμένες τοπικές εταιρίες. Επίσης η Βιοσώλ έχει προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την εταιρία DAICHI που διαθέτει τα προϊόντα DAIKIN στην Ρωσία και την Ουκρανία.

Το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων είναι η κατασκευή Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων που θα διατίθενται αποκλειστικά από την DAICHI με το όνομα της στην Ρωσία και την Ουκρανία. Οι συζητήσεις αυτές ξεκίνησαν στο Μιλάνο κατά την διάρκεια της Έκθεσης, συνεχίσθηκαν στην Μόσχα και ολοκληρώθηκαν κατά την επίσκεψη στελεχών της Ρωσικής εταιρίας στην Αθήνα και τον Βόλο, και αναμένεται πλέον η σύνταξη του σχετικού συμβολαίου.

Η εταιρία DAICHI έχει πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς Κεντρικού Κλιματισμού στις χώρες που δραστηριοποιείται και συχνά αναλαμβάνει προμήθειες και εργολαβίες στα σημαντικότερα κατασκευαστικά έργα.

Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος αφορούν στην εξαγορά της εταιρίας Βιοσώλ Δομικά Εργαλεία, την ενοποίηση των δικτύων πωλήσεων με την υπαγωγή του δικτύου της Ήφαιστος στην Βιοσώλ και την απόκτηση των κτιριακών υποδομών που θα απαιτούνται για την λειτουργία του ομίλου, οι δράσεις αυτές έχουν προετοιμασθεί αλλά απαιτούν την διάθεση κεφαλαίων που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Τέλος, αφού ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες δράσεις θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση της δομής του ομίλου και την δημιουργία μητρικής εταιρίας και την διάκριση της από τις θυγατρικές που θα δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εμπορίας και της παραγωγής.

Η μητρική εταιρία θα προσφέρει υπηρεσίες λογιστικής, συμβουλευτικής και οργανωτικής υποστήριξης στις εταιρίες του ομίλου που θα δημιουργηθεί.

Υπογραμμίζεται, πως η νέα δομή θα επιτρέψει στην εταιρία (1) να προχωρήσει στην διερεύνηση της δυνατότητας εμβάθυνσης των συνεργασιών με τους σημαντικότερους από τους εμπορικούς εταίρους (2) να αξιοποιήσει την υψηλή αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σήματος στα πλαίσια στρατηγικών συνεργασιών, (3) να εκμεταλλευτεί με στρατηγικό πλέον τρόπο την κατάσταση σημαντικών ανταγωνιστών και (4) να συνεργασθεί στενότερα με συνεργάτες σε χώρες χαμηλού κόστους παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v