Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spider: Εργα σε Σερβία και Ιράκ

Δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά το αρχικό τίμημα που συμφώνησε να καταβάλει ο όμιλος Μυτιληναίου για την εξαγορά της Spider Ενεργειακής, θυγατρικής του ομίλου Spider Ν. Πέτσιος & Υιοί Α.Ε.

Spider: Εργα σε Σερβία και Ιράκ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά το αρχικό τίμημα που συμφώνησε να καταβάλει ο όμιλος Μυτιληναίου για την εξαγορά της Spider Ενεργειακής, θυγατρικής του ομίλου Spider Ν. Πέτσιος & Υιοί Α.Ε.

Η συμφωνία με τον όμιλο Μυτιληναίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ εντός του Ιουλίου η μητρική Spider έχει στα σκαριά δύο σημαντικές συμφωνίες, που θα ενισχύσουν σημαντικά την εξαγωγική δραστηριότητα της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του euro2day, την Παρασκευή επισημοποιείται η ανάθεση στην εισηγμένη από το Δήμο Βελιγραδίου παραγγελίας προϋπολογισμού περί τα 700-800.000 ευρώ, για την προμήθεια κάδων και απορριμματοφόρων οχημάτων, ενώ μέχρι τα τέλη του μηνός αναμένεται και η οριστικοποίηση ανάλογης συμφωνίας για το Ιράκ, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Η Spider έχει αναδειχθεί μειοδότης στο διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Βελιγραδίου και είναι η πρώτη φορά που ”βάζει πόδι” στη Σερβία με τη συγκεκριμένη δραστηριότητά της.

Για το Ιράκ η Spider υπέβαλε προσφορά μέσω του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και εκτιμάται από τη διοίκησήη της ότι διεκδικεί το έργο με σημαντικές αξιώσεις.

Εξάλλου, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί το due diligence και ο έλεγχος των τεχνικών στοιχείων των έργων της θυγατρικής, Spider Ενεργειακής, για την οποία υποβλήθηκε δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο εταιριών Μυτιληναίος.

Το αρχικό τίμημα που συμφωνήθηκε ανέρχεται σε 9,136 εκατ. ευρώ και πιθανόν να είναι διαφοροποιημένο ελαφρά είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω.

Στη συμφωνία με τη Μυτιληναίος συμπεριλαμβάνονται, όπως διευκρινίζεται από τη διοίκηση της μητρικής Spider, και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στη ΡΑΕ για την έκδοση αδειών παραγωγής για την κατασκευή και λειτουργία νέων αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 200 MW, για τις οποίες εκκρεμούν αυτή τη στιγμή οι σχετικές εγκρίσεις.

Τον ερχόμενο μήνα ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση της μίας από τις δύο παραγωγικές μονάδες της Spider στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, όπου λειτουργεί ήδη ο τρίτος βιομηχανικός πόλος της.

Το εργοστάσιο που μεταφέρεται βρίσκεται σήμερα σε τοποθεσία έναντι του αεροδρομίου Ιωαννίνων σε έκταση 7 στρ. με στεγασμένη επιφάνεια 5.280 τ.μ. Η συγκέντρωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της Spider θα ολοκληρωθεί εντός του 2007 με τη μεταφορά του μεγαλύτερου εργοστασίου της, που βρίσκεται στο 5 χλμ. της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, στη θέση Καρδαμίτσια, κοινότητας Βουνοπλαγιάς, όπου και η έδρα της.

Η μονάδα αυτή βρίσκεται σε γήπεδο περίπου 28 στρ. με στεγασμένη επιφάνεια 8.066 τ.μ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, αυτή τη στιγμή η διοίκηση της Spider αξιολογεί σοβαρές προτάσεις από γνωστές ξένες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις εγκαταστάσεις της μονάδος της στο αεροδρόμιο για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου.

Πάντως, η Spider δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα προχωρήσει σε μίσθωση, πώληση ή σε ιδία εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ακινήτου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v