Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Κωνσταντινούπολη κλιμάκιο της Εθνικής

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο στελεχών της Εθνικής Τράπεζας. Στόχος της αποστολής είναι η προετοιμασία της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους της Finansbank, στο πλαίσιο των σχετικών προβλέψεων από την τουρκική νομοθεσία.

Στην Κωνσταντινούπολη κλιμάκιο της Εθνικής
Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο στελεχών της Εθνικής Τράπεζας.

Στόχος της αποστολής είναι η προετοιμασία της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους της Finansbank, στο πλαίσιο των σχετικών προβλέψεων από την τουρκική νομοθεσία.

Η Εθνική έχει ως αντικειμενικό στόχο την απόκτηση τουλάχιστον του 50+1% των μετοχών, ενώ η πρόβλεψη που έχει γίνει, όπως προκύπτει από την ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καλύπτει ακόμη και το 100% των μετοχών της τουρκικής τράπεζας εφόσον η προσφορά έχει απόλυτη επιτυχία.

Το τίμημα για την εξαγορά του 46% θα πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Ιουλίου από τον Τούρκο βασικό μέτοχο. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αμέσως μετά θα κατατεθεί η αίτηση για τη δημόσια προσφορά που αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα δίμηνο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το νέο μετοχολόγιο της Εθνικής, όπως διαμορφώθηκε μετά την αύξηση των 3 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς υπάρχει η πρόβλεψη του T+3.

Γ.Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v