Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 3 βαλκανικά ”μέτωπα” της Εθνικής

Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της ρουμανικής τράπεζας CEC. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Εθνική θα συμμετάσχει στη διαδικασία, ”ανοίγοντας” έτσι στη Ρουμανία το τρίτο της βαλκανικό μέτωπο.

Τα 3 βαλκανικά ”μέτωπα” της Εθνικής
Την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της ρουμανικής τράπεζας CEC.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από ελληνικής πλευράς δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έχει πάρει την απόφαση να συμμετάσχει στην διαδικασία και για το σκοπό αυτό θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αυτό θα είναι το δεύτερο ανοικτό βαλκανικό μέτωπο της ΕΤΕ, αυτόν τον καιρό. Το πρώτο αφορά στην δημόσια προσφορά για την Finansbank και το τρίτο στην εξαγορά της σερβικής τράπεζας Vojovodanskka Banka.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Εθνικής, τελικώς, ήταν η μοναδική ενδιαφερόμενη για την εξαγορά της και ήδη ξεκίνησε τις συζητήσεις με την κυβέρνηση του Βελιγραδίου, για να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο του project. Σε αυτή τη φάση, συζητούνται οι όροι που θέτει η μία και η άλλη πλευρά, προκειμένου να βρεθεί το απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις modus vivendi.

Αν όλα πάνε καλά, το συγκεκριμένο deal θα έχει κλείσει έως το τέλος του καλοκαιριού.



Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v