Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank:Αλλαγή πλεύσης στο χώρο των ασφαλειών

Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με ασφαλιστικό όμιλο διερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank, υλοποιώντας πολιτική εστίασης των δραστηριοτήτων της στις καθαρά τραπεζικές εργασίες. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν επαφές για πώληση της Alpha Aσφαλιστική στον όμιλο που θα καταστεί στρατηγικός συνεργάτης.

Alpha Bank:Αλλαγή πλεύσης στο χώρο των ασφαλειών
Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με ασφαλιστικό όμιλο διερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank, υλοποιώντας πολιτική εστίασης των δραστηριοτήτων της στις καθαρά τραπεζικές εργασίες.



Η ελληνική τράπεζα έχει έρθει σε επαφή με αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες συζητώντας την πώληση της Alpha Aσφαλιστική με ταυτόχρονη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του bankassurance.

H Αlpha Ασφαλιστική, με παραγωγή ασφαλίστρων 109,5 εκατ. ευρώ πέρσι και καθαρά κέρδη 11,3 εκατ. ευρώ, έχει επικεντρώσει την τελευταία διετία τη δραστηριότητά της στις εργασίες που προέρχονται από το δίκτυο της τράπεζας μειώνοντας κόστη και αυξάνοντας τους δείκτες αποδοτικότητάς της.

Με δεδομένο ότι η συνεργασία με την Alpha Bank προβλέπεται να συνεχιστεί, η Alpha Ασφαλιστική έλκει ήδη το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων ασφαλιστικών ομίλων που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δίκτυο.

Ανασχετικός παράγοντας, σύμφωνα με κάποιους εξ αυτών, το ύψος των απαιτήσεων της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v