Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διευκρινίσεις για εθελούσια ζητά η Κομισιόν

Επεξηγήσεις ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή της προς την ελληνική πλευρά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του ΟΤΕ στη χρηματοδότηση του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου.

ΟΤΕ: Διευκρινίσεις για εθελούσια ζητά η Κομισιόν
Επεξηγήσεις ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή της προς την ελληνική πλευρά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του ΟΤΕ στη χρηματοδότηση του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου.

Σύμφωνα με την επιστολή της, η Κομισιόν τονίζει ότι αμφιβάλλει εφόσον υπάρχει ενίσχυση, πως η προτεινόμενη κρατική συνεισφορά συμβιβάζεται με τη συνθήκη Ε.Κ.

Συνεπώς η Επιτροπή καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλλει τα σχόλιά της και να παράσχει όλες τις πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στην αξιολόγηση του μέτρου μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Καλεί επίσης την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλλει συμπληρωματικές πληροφορίες για τον καθορισμό της αξίας της χρηματοδοτικής συνεισφοράς του ελληνικού κράτους, το οριστικό κόστος της εθελουσίας εξόδου καθώς και στοιχεία που να επιτρέψουν στην Επιτροπή να υπολογίσει το κόστος παρόμοιου σχεδίου πρόωρης συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα και στοιχεία για άλλα ενδεχόμενα πλεονεκτήματα που διέθετε ο ΟΤΕ.

Η Επιτροπή επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο άρθρο 14 του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 659/1999 του Συμβουλίου, που προβλέπει ότι όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις σε περιπτώσεις παράνομης ενίσχυσης, η Επιτροπή αποφασίζει την εκ μέρους του οικείους κράτους-μέλους λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση της ενίσχυσης από το δικαιούχο εκτός εάν αυτό αντίκειται σε κάποια γενική αρχή του κοινοτικού δικαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v