Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FORTHnet: Στρατηγικός επενδυτής της ΕΤΗΔΙ

Η κοινοπραξία SAG-Abel-FORTHnet αναδείχθηκε, κατ’ αρχήν και υπό προϋποθέσεις, στρατηγικός επενδυτής της ΕΤΗΔΙ για την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων διέλευσης και τη δημιουργία δικτύου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με τη μορφή νέας εταιρίας.

FORTHnet: Στρατηγικός επενδυτής της ΕΤΗΔΙ
Την κατ’ αρχήν αποδοχή, υπό προϋποθέσεις, της προσφοράς της κοινοπραξίας SAG-Abel-FORTHnet, στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΕΤΗΔΙ (Εναλλακτικά Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα) για την ανάδειξη Στρατηγικού Επενδυτή, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας στις 4 Ιουλίου.



Η ΕΤΗΔΙ έχει συσταθεί από τις εταιρίες ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΜΕΛ ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΤΡΑΜ - που εποπτεύονται από το ΥΜΕ - με σκοπό την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων διέλευσης που κατέχουν από έναν στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Οι δύο πλευρές (ΕΤΗΔΙ - SAG-Abel-FORTHnet) θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις ώστε, σε περίπτωση συμφωνίας, να καταλήξουν σε ένα αμοιβαίως αποδεκτό καταστατικό της εταιρίας που θα δημιουργήσουν από κοινού, καθώς επίσης και σε μία αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία μετόχων της νέας εταιρίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένα στελέχη της κοινοπραξίας SAG-Abel-FORTHnet και σε περίπτωση που επέλθει η συμφωνία, η γερμανική πλευρά έχοντας τεχνογνωσία αλλά και εμπειρία στην κατασκευή αναλόγων τηλεπικοινωνιακών δικτύων θα αναλάβει το κομμάτι της υλικοτεχνικής υποδομής ενώ η ελληνική εισηγμένη θα αναλάβει τη λειτουργία του δικτύου.

Το δίκτυο θα κατασκευαστεί επάνω στο ήδη υπάρχον δίκτυο τόσο των εταιριών μαζικής μεταφοράς όσο και της ΕΥΔΑΠ και θα αποτελείται στο σύνολό του από οπτική ίνα, αποτελώντας ουσιαστικά ένα μεγάλο δίκτυο ευρείας ζώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρία που θα ανήκει στον όμιλο Forthnet, αλλά θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τη διαχείριση του δικτύου. Η Forthnet άλλωστε θα αποτελεί έναν από τους βασικούς πελάτες της νέας εταιρίας που θα δραστηριοποιείται στο χώρο της ”χονδρικής πώλησης” χωρητικότητας.

Οι διαπραγματεύσεις που προαναφέρθηκαν αναμένεται να κρατήσουν αρκετούς μήνες, η διοίκηση όμως της Forthnet προσδοκά σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να ολοκληρώσει το έργο πριν την Ολυμπιάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v