Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβαξ: Στο 1,2 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο - νέα έργα

Στα 1,2 δισ. ευρώ εκτιμάται το ανεκτέλεστο της J&P Άβαξ, εκ των οποίων το 70% αφορά έργα στην Ελλάδα και το 30% στο εξωτερικό. Για το 2006 η εταιρία αναμένει τζίρο ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου και κέρδη 28 εκατ. ευρώ. Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ για το 2005.

Αβαξ: Στο 1,2 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο - νέα έργα
Στα 1,2 δισ. ευρώ εκτιμάται το ανεκτέλεστο της J&P Άβαξ, εκ των οποίων το 70% αφορά έργα στην Ελλάδα και το 30% στο εξωτερικό.

Για το 2006 η εταιρία αναμένει τζίρο ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου και κέρδη 28 εκατ. ευρώ.

Στη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 73,76%, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι, οι οποίοι θα περιλαµβάνονται στο µετοχολόγιο της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης της 03/07/2006 στο Χρηµατιστήριο Αθηνών.

Από την 04/07/2006 οι µετοχές θα διαπραγµατεύονται στο Χρηµατιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωµα απολαβής µερίσµατος. Η καταβολή του µερίσµατος θα πραγµατοποιηθεί από την 12/07/2006

Στον τομέα των ακινήτων, στην επόμενη 5ετία, όπως επισήμανε η διοίκηση, προγραμματίζονται επενδύσεις της τάξεως το 107 εκατ. ευρώ, με την αξία του χαρτοφυλακίου να διαμορφώνεται σήμερα στα 75 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα των παραχωρήσεων η εταιρία διεκδικεί σειρά νέων έργων, μεταξύ των οποίων το συγχρηματοδοτούμενο οδικό έργο Ελευσίνα-Κόριθνος-Πάτρα-Τσακώνα, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, ύψους 0,9 δισ. ευρώ, στη Σερβία αυτοκινητόδρομο σε συνεργασία με τη γαλλική Vinci και στην Πολωνία σε συνεργασία με την ισπανική FCC, τη μαρίνα της Πάφου στην Κύπρο κ.λπ.

Τέλος, η γ.σ. εξέλεξε νέο 11µελές Διοικητικό Συµβούλιο για 3ετή θητεία, λόγω λήξης της θητείας του προηγούµενου, το οποίο αποτελείται από τα παρακάτω µέλη:

* Λεωνίδας Ιωάννου, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος

* Κωνσταντίνος Κουβαράς, Αναπληρωτής Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος

* Νικόλαος Γεραρχάκης, Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος

* Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Εκτελεστικό Μέλος

* Κωνσταντίνος Λυσαρίδης, Εκτελεστικό Μέλος

* Γεώργιος Δηµητρίου, Εκτελεστικό Μέλος

* Χρίστος Ιωάννου, Εκτελεστικό Μέλος

* Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Κωνσταντίνος Σιακόλας, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Ιωάννης Χαστάς, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Χρυσόστοµος Θεοκλή, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v