Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Στις 4/7 η αποκοπή μερίσματος 0,07 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Ιουνίου 2006. Στις 4/7 αποκόπτεται το δικαίωμα στο μέρισμα.

ΕΥΔΑΠ: Στις 4/7 η αποκοπή μερίσματος 0,07 ευρώ
Τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Ιουνίου 2006.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α της 3ης Ιουλίου 2006.

Συνεπώς από την επόμενη ημέρα δηλαδή την 4η Ιουλίου 2006 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω μερίσματος.

Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους σύμφωνα με την νέα διαδιδκασία την Τετάρτη 12 Ιουλίου από την πληρώτρια Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας, τόνισε ότι η εταιρία εφαρμόζει μια σύγχρονη αναπτυξιακή στρατηγική, που στοχεύει στη διατήρηση και στη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας, στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, στον διαρκή επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό με υπευθυνότητα για την αειφορία των υδατικών πόρων και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ο κ. Κωστούλας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για την ενιαία διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη την Αττική, με τη σταδιακή παραλαβή και επέκτασή τους από την ΕΥΔΑΠ.

Παρουσίασε, τέλος, τους κύριους άξονες του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας, όπως σειρά τεχνικών έργων, με κυρίαρχα τα έργα συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο και τα εργοστάσια συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στην Ψυττάλεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος επιβεβαίωσε τη δυναμική εξέλιξη και την αναπτυξιακή πορεία της ΕΥΔΑΠ, διατηρώντας - παράλληλα - τον κοινωνικό της χαρακτήρα και αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών, που χαρακτηρίζουν την ευρωστία της Επιχείρησης για το έτος 2005.

Αναλυτικά:

1) O κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 6,6% (+21,7 εκατ. ευρώ) και διαμορφώθηκε στα 349 εκατ. ευρώ από 327 εκατ. ευρώ το 2004.

2) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν στα 62,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 11,8% ή 6,6 εκατ. ευρώ.

3) Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. ευρώ (+9,8%) και διαμορφώθηκαν στα 37 εκατ. ευρώ από 33,7 εκατ. ευρώ το 2004.

4) Τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν στα 20 εκατ. ευρώ από 5 εκατ. ευρώ το 2004.

Ο κ. Βαρθολομαίος διευκρίνισε, επίσης, ότι βασική προτεραιότητα της Διοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η υψηλή απόδοση της εταιρίας, που βασίζεται στη βελτίωση της υποδομής των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, στην αύξηση της κερδοφορίας μέσω της γεωγραφικής επέκτασης, στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μέσω του πελατοκεντρικού προσανατολισμού της Επιχείρησης, στη μείωση του λειτουργικού κόστους, στον εκσυγχρονισμό των διοικητικών δομών και των εσωτερικών διαδικασιών με ανάπτυξη και εφαρμογή εξελιγμένων πληροφορικών συστημάτων και στην υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού.



Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Κουρής και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Τρυφωνίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v