Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινίσεις για συμμετοχή του Suez στην ΕΥΑΘ

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο SUEZ για πιθανές στρατηγικές συνεργασίες σε έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα του euro2day.gr. Μέρισμα 0,16 ευρώ.

Διευκρινίσεις για συμμετοχή του Suez στην ΕΥΑΘ
Η διοίκηση της ΕΥΑΘ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο SUEZ για πιθανές στρατηγικές συνεργασίες σε έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται, είναι επιθυμητή από την ΕΥΑΘ Α.Ε η μεταφορά τεχνογνωσίας από τον όμιλο της SUEZ, όπως μετέδωσε χθες κατ’ αποκλειστικότητα και το euro2day.gr και στα πλαίσια αυτά ομάδα πέντε στελεχών της SUEZ θα έλθει στην Θεσσαλονίκη στις 17-7-2006.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΥΑΘ διευκρινίζει ότι το 4,7% των μετοχών της εισηγμένης κατέχουν οι εταιρίες ONDEO, GALICE και ONDEO SERVICES, οι οποίες, όμως, δεν έχουν δηλωθεί στο K0εντρικό Aποθετήριο ως μέλη του SUEZ GROUP.

Εξ’ αυτού του λόγου έγινε και η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ προς το Χρηματιστήριο για καθαρά τυπικούς λόγους.

Επί της ουσίας, όμως, το Group Suez εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής στην ΕΥΑΘ μέσω των τριών θυγατρικών του.

---- Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Αναφορικά με δημοσιεύματα της 28-6-2006 & της 29-6-2006 του ηλεκτρονικού και του έντυπου τύπου, σημειώνονται τα ακόλουθα:

1. Κατά την χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΥΑΘ Α.Ε. για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία.

2. Κανείς μέτοχος της ΕΥΑΘ Α.Ε. δεν έχει ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 2%, πλην του Ελληνικού Δημοσίου.

3. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΑΑ δεν υπάρχει μέτοχος με την επωνυμία...

4. Ο κ. Jean-Claude Ambert παρίστατο στην τακτική Γενική Συνέλευση ως εκπρόσωπος των εταιρειών ONDEO, GALICE και ONDEO SERVICES οι οποίες εξ όσων γνωρίζουμε, ανήκουν στον όμιλο SUEZ.

5. Επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Eric Ghebali Senior Vice President-International Development της SUEZ.

6. Η ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Σκόδρα αφορούσε συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη με τον όμιλο SUEZ για πιθανές στρατηγικές συνεργασίες σε έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα είναι επιθυμητή από την ΕΥΑΘ Α.Ε η μεταφορά τεχνογνωσίας από τον όμιλο της SUEZ, και στα πλαίσια αυτά ομάδα πέντε στελεχών της SUEZ θα έλθει στην Θεσσαλονίκη στις 17-7-2006.

--- Mέρισμα

Τη διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας ΕΥΑΘ που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2006.

Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 2ης Αυγούστου 2006.

Ημέρα αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006. Kατά συνέπεια, από την ημέρα αυτή οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2006 από την πληρώτρια τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v