Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Στις 28 Ιουλίου η έκτακτη γσ για Εμπορική

Εκτακτη γ.σ. της τράπεζας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, όπου θα συζητηθούν η αύξηση του εγκεκριμένου κεφαλαίου από 300 εκ. σε 600 εκ. λίρες και λοιπά θέματα που σχετίζονται με την προσφορά για την Εμπορική.

Κύπρου: Στις 28 Ιουλίου η έκτακτη γσ για Εμπορική
Εκτακτη γ.σ. για θέματα που σχετίζονται με την προσφορά της για την Εμπορική Τράπεζα πραγματοποιεί η Τράπεζα Κύπρου στις 28 Ιουλίου.

Κατά την γ.σ. θα συζητηθεί η αύξηση του εγκεκριμένου κεφαλαίου της τράπεζας 300.000.000 εκατ. λίρες σε 600.000.000 κυπριακές λίρες με τη δημιουργία δημιουργία 600.000.000 επιπρόσθετων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,50 κυπριακές λίρες η κάθε μια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, ”η ισχύς του παρόντος ψηφίσματος υπόκειται στην έγκριση του πιο κάτω ειδικού ψηφίσματος από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και στην αποδοχή από τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας της Δημόσιας Πρότασης της Eταιρίας για απόκτηση τουλάχιστον του 40% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας”.

”Σε περίπτωση που το πιο κάτω ειδικό ψήφισμα δεν εγκριθεί ή η Δημόσια Πρόταση της εταιρίας δεν καταστεί επιτυχής σύμφωνα με τις πρόνοιες αυτής, το παρόν σύνηθες ψήφισμα καθίσταται άκυρο και χωρίς οποιαδήποτε ισχύ”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το προαναφερθέν ειδικό ψήφισμα θα συζητηθεί στην ίδια γ.σ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, θα τεθεί προς απόφαση η απόκτηση μέχρι και 100% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας.

Οι μετοχές της εταιρίας που θα εκδοθούν ως μέρος του προσφερόμενου ανταλλάγματος σύμφωνα με τις πρόνοιες της Δημόσιας Πρότασης όπως αυτή θα ισχύει κατά την 25η Ιουλίου 2006, δεν θα προσφερθούν κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρίας, όπως προνοεί το Καταστατικό της εταιρίας, αλλά θα προσφερθούν προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας οι οποίοι έγκυρα θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση της εταιρίας.

Οι νέες μετοχές θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες πλήρως πληρωθείσες μετοχές της εταιρίας.

Ως ημερομηνία αρχείου για σκοπούς δικαιώματος ψήφου στην πιο πάνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση ορίζεται η 25η Ιουλίου 2006. Με βάση την ημερομηνία αυτή συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2006 θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς δικαιώματος ψήφου.

-----Ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου

Με νεώτερη ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Κύπρου γνωστοποιεί ότι το ”εγκεκριµένο µετοχικό κεφάλαιο” δεν είναι το ίδιο µε το ”εκδοθέν µετοχικό κεφάλαιο”.

Το εγκεκριµένο µετοχικό κεφάλαιο αποτελεί φαινοµενικό ύψος µετοχικού κεφαλαίου, το οποίο είναι διαθέσιµο στην εταιρία για πιθανές µελλοντικές εκδόσεις µετοχών που τυχόν µπορεί να χρειαστούν. Το εκδοθέν µετοχικό κεφάλαιο είναι το ύψος του µετοχικού κεφαλαίου που έχει εκδοθεί. Η εταιρία µπορεί να έχει µετοχές οι οποίες είναι εγκεκριµένες, αλλά οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί.

Το προτεινόµενο ψήφισµα για την αύξηση του εγκεκριµένου µετοχικού κεφαλαίου στην επικείµενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση κατά 600.000.000 επιπρόσθετες µετοχές ονοµαστικής αξίας 0,50 κυπριακές λίρες η κάθε µια, επιτρέπει τις εκδόσεις µετοχών στα πλαίσια του ύψους του εγκεκριµένου µετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες περιλαµβάνουν την έκδοση µετοχών προς τους µετόχους της Εµπορικής Τράπεζας οι οποίοι έγκυρα θα αποδεχθούν τη ∆ηµόσια Πρόταση της Εταιρίας για απόκτηση κατ’ ελάχιστο του 40% των µετοχών της Εµπορικής Τράπεζας όπως αυτή θα ισχύει κατά την 25η Ιουλίου 2006, καθώς επίσης και πιθανές µελλοντικές εκδόσεις µετοχών στις ακόλουθες, µεταξύ άλλων, περιπτώσεις:

* επανεπένδυση µερισµάτων σύµφωνα µε το σχέδιο επανεπένδυσης µερισµάτων της εταιρίας,

* άσκηση δικαιωµάτων προαιρέσεως αγοράς µετοχών (share options) από το προσωπικό,

* πιθανές εκδόσεις δωρεάν µετοχών,

* πιθανές εκδόσεις δικαιωµάτων προτίµησης αγοράς µετοχών (rights issues).

Η ύπαρξη περιθωρίου στο συνολικό ύψος του εγκεκριµένου µετοχικού κεφαλαίου κάποιας εταιρίας χωρίς αυτό να σηµατοδοτεί την επικείµενη έκδοση µετοχών µέχρι το µέγιστο αυτό ύψος του εγκεκριµένου κεφαλαίου, αποτελεί σύνηθες πρακτική η οποία καλύπτεται από τον περί εταιριών Νόµο της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v