Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Με επιτυχία στέφεται η αύξηση κεφαλαίου

Ολα δείχνουν πως υπερκαλύφθηκε τελικώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 3 δισ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπολογίζεται ότι άλλαξαν χέρια 110 εκατομμύρια δικαιώματα. Από αυτά τα μισά κατέληξαν σε ξένα χαρτοφυλάκια και τα άλλα μισά σε έλληνες θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Εθνική: Με επιτυχία στέφεται η αύξηση κεφαλαίου
του Γιώργου Μαντέλα

Ολα δείχνουν πως υπερκαλύφθηκε τελικώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Αύριο, Πέμπτη, οπότε και λήγει η προθεσμία αγοραπωλησίας των δικαιωμάτων, δεν θα υπάρχουν υπόλοιπα προς διάθεση - εκτός βεβαίως αυτών που θα προσφέρονται από όσους κατόχους κάνουν trading.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπολογίζεται ότι άλλαξαν χέρια 110 εκατομμύρια δικαιώματα. Από αυτά τα μισά κατέληξαν σε ξένα χαρτοφυλάκια και τα άλλα μισά σε έλληνες θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 9% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, αφού αφορά σε 44 εκατομμύρια μετοχές (επί συνόλου 470 εκατ. μετοχών της ΕΤΕ).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο καταρρίπτεται, σχολίαζαν κύκλοι της αγοράς, κι ο ισχυρισμός όλων όσοι κατά το προηγούμενο διάστημα υποστήριξαν ότι μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας επιχειρείται ο αφελληνισμός της τράπεζας.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, αγοράζοντας τα δικαιώματα που τους αναλογούσαν συγκράτησαν το ποσοστό των μετοχών τους στην ΕΤΕ στο 5,2% με 5,3% από 6,2% που ήταν.

Η μείωση αποδίδεται στην μη άσκηση του δικαιώματος από το Ταμείο Σύνταξης, εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν ήδη επενδεδυμένο πάνω από 23% σε μετοχές.

Στο μεταξύ, αύριο το πρωί στις 11.30 ο Σύλλογος των Εργαζομένων αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη μυνητήρια αναφορά σε βάρος των κ.Αράπογλου και Πεχλιβανίδη για το θέμα της εξαγοράς της Finansbank και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την ολοκλήρωση της.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου (4ν/10π στα 22,11 ευρώ) ορίστηκε μεταξύ 20/6/2006 - 5/7/2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v