Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Καραμούζης: Ισχυρή περιφερειακή δύναμη η ΕΧΑΕ

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη ώστε η ελληνική κεφαλαιαγορά να πράξει τα δέοντα σε όλους τους τομείς προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά και να καταστεί μια ισχυρή περιφερειακή παρουσία, τόνισε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης. Μόνο λύση ανάγκης η προσάρτηση σε ξένο χρηματιστηριακό όμιλο. Τι είπε για ομόλογα, παράγωγα.

Ν. Καραμούζης: Ισχυρή περιφερειακή δύναμη η ΕΧΑΕ
Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη ώστε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να πράξει τα δέοντα σε όλους τους τομείς προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά και να καταστεί μια ισχυρή περιφερειακή παρουσία, τόνισε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης κατά τη διάρκεια γεύματος που παράθεσε σε εκπροσώπους του τύπου, παρουσία των υψηλόβαθμων στελεχών κ.κ. Ασσέρ, Λεβί και Καραβία.

Η ΕΧΑΕ, πρόσθεσε, καλείται να κάνει τις στρατηγικές της επιλογές με κριτήρια που θα της εξασφαλίσουν ουσιαστική παρουσία στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, όχι μόνο άμεσα αλλά και για τα υπόλοιπα χρόνια.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της ΕΧΑΕ ο κ. Καραμούζης δήλωσε χαρακτηριστικά πως η προσάρτησή της σε ξένο χρηματιστηριακό όμιλο θα πρέπει να αποτελεί, προς το παρόν τουλάχιστον, επιλογή ανάγκης και όχι κύρια προτεραιότητα των στελεχών αυτής.

Το αν κάποια στιγμή η ΕΧΑΕ συνεργαστεί με ξένη αγορά, όπως επίσης και οι όροι με τους οποίους μία τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να ευοδωθεί, είναι ένα θέμα το οποίο χρήζει συζήτησης σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη.

Προς το παρόν απαιτείται άμεση βελτίωση των υποδομών, των προϊόντων αλλά και του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε επίσης, ότι θα πρέπει να προστεθούν σύντομα νέα εναλλακτικά προϊόντα, αλλά και να επανεξεταστεί το πλαίσιο λειτουργίας ορισμένων από τα υφιστάμενα.

Εδωσε δε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς εισαγωγής και διαπραγμάτευσης ομολόγων, στην Ελλάδα, με έμφαση στα εταιρικά ομόλογα, αλλά και στην ανάγκη περαιτέρω βελτιώσεων στη λειτουργία της αγοράς παραγώγων.

Κι επισήμανε ότι άν οι αγορές μετοχών και εταιρικών ομολόγων, στις οποίες συμμετέχουν έλληνες ”διαμεσολαβητές”, ατονήσουν, αυτό θα είναι προς ζημία τόσο των μικρών όσο και των μεσαίων ελληνικών εταιριών.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την δραστηριότητα της Eurobank σε βαλκανικές χώρες ήταν σαφής: ”Στόχος της Eurobank είναι να καταστεί ο πρώτος παίκτης σε θέματα κεφαλαιαγοράς, σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Τουρκία αλλά και η Σερβία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v