Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sistema - Intracom ”βλέπουν” προς ΟΤΕ (upd 5)

”Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε πώληση του ΟΤΕ, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε εφόσον αξιολογήσουμε το τίμημα. Προς το παρόν, συμμετέχουμε στο διαγωνισμό της Armentel μέσω της θυγατρικής μας MTS”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ρωσικής Sistema, Vladimir Evtushenkov, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Intracom και το Σ. Κόκκαλη.

Sistema - Intracom ”βλέπουν” προς ΟΤΕ (upd 5)
”Δεν θα είναι η τελευταία μας συνεργασία. Υπάρχουν πολλά κοινά σχέδια, εμπιστευόμαστε πλήρως ο ένας τον άλλον, η Ρωσία και η Ελλαδα έχουν καλές σχέσεις και ο κ. Κόκκαλης αγαπά τη Ρωσία και αυτό το ξέρω πάρα πολύ καλά”, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου της ρωσικής Sistema, Vladimir Evtushenkov.

”Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε πώληση του ΟΤΕ, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε εφόσον αξιολογήσουμε το τίμημα. Προς το παρόν, συμμετέχουμε στο διαγωνισμό της Armentel μέσω της θυγατρικής μας MTS”, τόνισε ο πρόεδρος του ρωσικού ομίλου.

”Για την ελληνική αγορά σχεδιάζουμε επενδύσεις 1 δισ. ευρώ και αναζητούμε ευκαιρίες στην κτηματαγορά με στόχο τη δραστηριοποίησή μας στην οικιστική αγορά”, πρόσθεσε.

”Στην Intracom Telecoms συναντήσαμε πολλούς επαγγελματίες και η Sitronics θα δοκιμάσει τον εξοπλισμό της Intracom Telecoms. Έχουμε πολλά σχέδια και αντικρίζουμε το μέλλον με βεβαιότητα” επεσήμανε ο κ. Evtushenkov.

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: ”Οι συνέργιες που προκύπτουν από τη συνεργασία μεταξύ του ομίλου Intracom και του ομίλου Sistema είναι γεγονός και δίνουν μεγάλες δυνατότητες στον όμιλο Intracom, όχι μόνο από πλευράς προσφοράς των προϊόντων του ομίλου, αλλά και από την πλευρά του παραγωγικού τομέα”.



”Είναι μία σπουδαία μέρα στην ιστορία του Ομίλου Intracom Holdings, τόνισε ο Σ. Κόκκαλης. ”Αυτή η συμφωνία αφορά στη διεθνή ενδυνάμωσή μας. Οι δύο Όμιλοι μαζί θα αποτελέσουν μία νέα ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Επιτυγχάνουμε οικονομίες κλίμακος και ισχυροποιούμαστε έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού. Αποκτούμε πρόσβαση σε νέες αναδυόμενες αγορές, άνω των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων, αγορές με τεράστιες ανάγκες τηλεπικοινωνιακής υποδομής και σημαντικών προβλεπομένων επενδύσεων στα επόμενα χρόνια. Οι δύο όμιλοι αναμένουν ότι οι πωλήσεις της INTRACOM TELECOM στη Ρωσία και την ΚΑΠ, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα φθάσουν τουλάχιστον τα 300 εκατ. ευρώ, και η εταιρία θα γίνει ένας από τους ηγέτες της αγοράς του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και των σχετικών υπηρεσιών.”

Νωρίτερα στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Intracom, o κ. Κόκκαλης σε δηλώσεις του στο euro2day.gr, χαρακτήρισε ”ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για νέες συμφωνίες και στρατηγικές συμμαχίες”, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε με τη Sitronic, θυγατρική του ομίλου Sistema.

Ο κ. Σ. Κόκκαλης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο επίτευξης της συμφωνίας με τη Sitronic, ενώ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες, και αυτό, είπε, δεν αφορά μόνο το τίμημα, αλλά και τους όρους της συμφωνίας από τις οποίες επηρεάζεται το μέλλον της Intracom Holdings.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εξαγορά του 51% της Intracom Telecoms από τη θυγατρική της Sistema, Sitronics, έναντι 120 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Αλέξανδρος Μάνος παραμένει στη θέση του δ.σ. της Intracom Telecoms και μετά τη συμφωνία με τη Sitronics.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, ο oικονομικός διευθυντής του ομίλου Intracom Δημήτρης Κλώνης, ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom ΙΤ Services κ. Δημητριάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom Telecom κ. Αλέξανδρος Μάνος.

Από την πλευρά της Sistema, εκτός του προέδρου του ομίλου, βρίσκονται ο διευθύνων σύμβουλος της Sitronics κ. Utkin, ο Alexander Goncharuk πρόεδρος της Sistema, ο κ. Dragalov, διευθύνων σύμβουλος της ZETA Telecommunications και ο κ. Cheremin, αντιπρόεδρος της Sistema.

---- Συνέργειες και για την Intralot

Οπως έγραψε νωρίτερα το euro2day.gr, μεταξύ των ωφελειών που προκύπτουν από τη συνεργασία της Intracom με τη Sistema περιλαμβάνεται και η εμπλοκή της Intralot στο Λόττο της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβολο της Intralot, κ. Αντωνόπουλο, η εταιρία αναμένεται να συμμετάσχει στη νέα φάση του διαγωνισμού για το ρωσικό Λόττο και συζητείται η προοπτική συνεργασίας της για το σκοπό αυτό με τη Sistema.

Η αξία της ρωσικής αγοράς Λόττο αποτιμάται στα 3 δισ. ευρώ το χρόνο, και για το λόγο αυτό ο διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρύξει το προσεχές διάστημα το ρωσικό δημόσιο, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές εταιρίες τόσο από τη διεθνή όσο και από τη ρωσική αγορά, και η μάχη της επικράτησης προβλέπεται σκληρή.

--- Το προφίλ της Sistema

Η Sistema ιδρύθηκε το 1993, έχει περισσότερους από 50 εκατ. πελάτες και τζίρο 7,6 δισ. δολάρια. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες, τις ασφάλειες, τα τραπεζικά, τα κτηματομεσιτικά, το retail και τα MME.

H θυγατρική της Sitronics ιδρύθηκε το 1997, έχει τζίρο 955 εκατ. δολάρια, δραστηριοποείται στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ανάπτυξη λογισμικού, στην τεχνολογία πληροφορικής, στα εξαρτήματα μικροηλεκτρονικής και το λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών. Πραγματοποιεί πωλήσεις στη Ρωσία, στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και στη Βόρειο Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v