Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Τι συνέβη με τη Λαική Τράπεζα (upd)

”Κανένα θέμα προσυνεννόησης με το Tosca Fund για τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου”, δηλώνει ο Α. Βγενόπουλος. Τι αναφέρει για τις αγορές μετοχών της ίδιας τράπεζας απο τη Marfin και τις επικοινωνίες του με την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Βγενόπουλος: Τι συνέβη με τη Λαική Τράπεζα  (upd)
”Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα προσυνεννόησης με το Tosca Fund, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds στο χώρο”, ανέφερε σε επικοινωνία του με δημοσιογράφους στην Κύπρο όπου και βρίσκεται, ο αντιπρόεδρος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι η Επενδυτική Τράπεζα την περίοδο που η HSBC ήθελε να δώσει το ποσοστό της στην Λαϊκή βρήκε τον ενδιαφερόμενο (το Tosca) και αμείφθηκε γι αυτό, με αμοιβή investment Banking.

Οι δηλώσεις έγιναν κατόπιν δημοσιεύματος σε κυπριακό μέσο ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο έγιναν συστάσεις και προειδοποιήσεις στη Marfin, α) όσον αφορά το ενδεχόμενο ”προσυνεννόησης” με το Tosca Fund, που όμως και η Marfin κατέχει σημαντικό ποσοστό της Λαϊκής και β) ως προς αγορές μετοχών της Λαϊκής που γίνονται από τη Marfin στη λεγόμενη ”κλειστή περίοδο” πριν την ανακοίνωση λογιστικών αποτελεσμάτων.

O ίδιος τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιοι κύκλοι προωθούν πληροφορίες περί ”συνεννόησης” προσθέτοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταφύγει στην ποινική δικαιοσύνη.

Για το θέμα των αγορών μετοχών της Λαϊκής, σε ”κλειστή περίοδο”, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι είχε στα χέρια του νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία εφόσον δεν είχε υπάρξει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Marfin (σ.σ. η πρώτη συνεδρίαση έγινε σήμερα) και καθώς η ίδια δεν κατέχει ποσοστό 20% και άνω, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Ωστόσο, κατόπιν ανταλλαγής επιστολών με την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατέστη σαφές ότι η τελευταία ερμηνεύει διαφορετικά τις διατάξεις του νόμου.

Ως εκ τούτου, εδώ και αρκετές μέρες, κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος, έχει σταματήσει κάθε αγορά μετοχών της Λαϊκής από τη Marfin.

O ίδιος εξέφρασε την έκπληξη του για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στη δημοσιότητα (σ.σ. μέσω διαρροής) η σχετική επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

---- Τι απαντά ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου

Αναφερόμενος σε σχετικά σχόλια του κ. Α. Βγενόπουλου, Αντιπροέδρου της Marfin, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Χρ. Χριστοδούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το περιεχόμενο της επιστολής μου προς τον κ. Βγενόπουλο και της σχετικής με αυτή ανακοίνωσης είναι ξεκάθαρο. Δεν επιθυμώ, πέραν τούτου, να δηλώσω οτιδήποτε, επί του παρόντος, ούτε και θεωρώ ότι έπρεπε να μη δώσω στη δημοσιότητα ένα τέτοιο θέμα το οποίο τυγχάνει εμπεριστατωμένης διερεύνησης. Η διερεύνηση που άρχισε θα συνεχιστεί. Εύχομαι οι διερευνώμενες πληροφορίες να μην επιβεβαιωθούν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v