Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Εμφαση σε ενέργεια - real estate

Στην εξαγορά δύο συμμετοχών της μητρικής Intracom Holdings σε ενέργεια και ακίνητα προχωρά η Ιντρακάτ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στους συγκεκριμένους κλάδους. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης πρόγραμμα stock options για ποσοστό 3,47% του μετοχικού κεφαλαίου.

Intrakat: Εμφαση σε ενέργεια - real estate
Στην εξαγορά δύο συμμετοχών της μητρικής Intracom Holdings σε ενέργεια και ακίνητα προχωρά η Ιντρακάτ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στους συγκεκριμένους κλάδους.

Αν και, όπως αναφέρθηκε, στους γενικότερους στόχους του ομίλου Intracom είναι η εξεύρεση στρατηγικού εταίρου για την Intrakat, το σχέδιο αυτό χαρακτηρίστηκε πολύ γενικό και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δράση στην κατεύθυνση αυτή.

Συγκεκριμένα, η εταιρία θα προχωρήσει στην εξαγορά του 33,33% στην εταιρία Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη – HED (το υπόλοιπο ανήκει στην Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ), έναντι 181.000 ευρώ, καθώς και στην εξαγορά του 47,5% της εταιρίας Intradevelopment (αποκτώντας έτσι το 100% της εταιρίας) έναντι 297.000 ευρώ.

Στον τομέα της ενέργειας, σε συνεργασία με την Edison και την Άκτωρ, ο όμιλος θα καταθέσει προσφορά στον επικείμενο διαγωνισμό για έργο παραγωγής ενέργειας της ΘΙΣΒΗ, ενώ στον τομέα του real estate θα ξεκινήσει δύο έργα, ένα οικιστικό ύψους 20 εκατ. ευρώ στο Ρέντη και ένα εμπορικό ύψους 10 εκατ. ευρώ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα οι μέτοχοι ενέκριναν την εξαγορά των δύο εταιριών, καθώς και πρόγραμμα stock options για ποσοστό 3,47% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2005, οπότε παρουσίασε κέρδη προ φόρων 325.000 ευρώ, μειωμένα κατά 96,2%.

Η διοίκηση επισήμανε, ακόμα, ότι θα ενισχύει την παρουσία της στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, προχωρώντας σε συνεργασία με την Lobbe Τζιλάλης, ενώ στις προβλέψεις για το 2006 ο τζίρος θα κυμανθεί κοντά στα 80 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο διαμορφώνεται στα 77 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η εταιρία θα συμμετάσχει μέσω της μητρικής εταιρείας, στον ανάδοχο όμιλο ΜΩΡΕΑΣ με ποσοστό 10%, στο κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου ”Μελέτη-Κατασκευή-Χρηματοδότηση-Λειτουργία-Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη”.

Επίσης θα συμμετάσχει στον αναπτυσσόμενο τομέα αιολικής ενέργειας μέσω της εξειδικευμένης και βιομηχανικής παραγωγής πυλώνων ανεμογεννητριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v