Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Τι λέει για στρατηγικό ενδιαφέρον Πειραιώς

Δεν εξυπηρετούν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του συνόλου των μετόχων της, οι κινήσεις της Πειραιώς, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα Κύπρου, κάνοντας ίσως και... ”πάσα” για περαιτέρω επαφές.

Κύπρου: Τι λέει για στρατηγικό ενδιαφέρον Πειραιώς
Δεν εξυπηρετούν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του συνόλου των μετόχων της, οι κινήσεις της Πειραιώς, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα Κύπρου, κάνοντας ίσως και... ”πάσα” για περαιτέρω επαφές, όπως σχολιάζουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Κι αυτό καθώς στην ανακοίνωση γίνεται απλά λόγος για ”μη ολοκληρωμένο χαρακτήρα” της πρότασης συνεργασίας απο πλευράς Πειραιώς, αλλά και για ”απουσία τεκμηριωμένης στρατηγικής σκοπιμότητας”, πράγματα που ενδεχομένως εξηγούνται και διευκρινίζονται, τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι.



---- Η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (”Τράπεζα Κύπρου”) πληροφορήθηκε το ”επενδυτικό” ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. και στη συνέχεια το ”στρατηγικό” της ενδιαφέρον για την Τράπεζα Κύπρου.

Όπως είναι γνωστό η Τράπεζα Κύπρου στα πλαίσια της στρατηγικής της για ενίσχυση των εργασιών της στην Ελληνική αγορά και του προγράμματος αποκρατικοποίησης της Ελληνικής Κυβέρνησης, έχει υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (”Εμπορική”). Η εκτενής και παραδοσιακή πελατειακή βάση της Εμπορικής και τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των εργασιών της, με βάση την εμπειρία της Τράπεζας Κύπρου, προσφέρουν τις δυνατότητες δημιουργίας μιας ισχυρής τράπεζας στην Ελληνική αγορά και συστηματικής δημιουργίας αξίας για τους μετόχους και των δύο τραπεζικών ομίλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θεωρεί ότι οι κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. δεν προωθούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του συνόλου των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου τόσο λόγω του μη ολοκληρωμένου χαρακτήρα τους, αλλά και της απουσίας τεκμηριωμένης στρατηγικής σκοπιμότητας.

---- Αύξησε το ποσοστό η Τρ. Πειραιώς

Στο 6,4% του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται -με δεδομένα της Παρασκευής- το ποσοστό που κατέχει πλέον η Τράπεζα Πειραιώς στην Τράπεζα Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε την Πέμπτη (22 Ιουνίου 2006) από τη Σοφοκλέους 944.098 μετοχές με μέση τιμή κτήσης τα 7,17 ευρώ έναντι συνολικού τιμήματος 6,77 εκατ. ευρώ.

Επίσης, την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, αγόρασε -πάλι από τη Σοφοκλέους- 1.069.877 τεμάχια με μέση τιμή κτήσης τα 7,20 ευρώ, καταβάλλοντας 7,7 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Παράλληλα, η Πειραιώς διαψεύδει το δημοσίευμα της ”Ημερησίας” σύμφωνα με το οποίο το αμερικανικό Carlyle Group βρίσκεται δήθεν πίσω από την κίνηση της στρατηγικής συμμετοχής της ”Πειραιώς” στην Τράπεζα Κύπρου.

”Λυπούμαστε, γιατί είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η συγκεκριμένη εφημερίδα αναφέρεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην Τράπεζα Πειραιώς, μεταφέροντας ανυπόστατες πληροφορίες, χωρίς τη στοιχειώδη απαιτούμενη διασταύρωσή τους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v