Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ.Κύπρου: Τι ειπώθηκε σε θεσμικούς- αναλυτές

Τους βασικούς λόγους για τους οποίους υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας παρέθεσε η Τράπεζα Κύπρου κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο ΣΜΕΧΑ, την Παρασκευή. Όσον αφορά την προσφορά της CA για την Εμπορική, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου κρίνει ότι οι επιπλέον προβλέψεις για επισφάλειες, ύψους 400 εκατ. ευρώ, είναι υπερβολικά υψηλές.

Τρ.Κύπρου: Τι ειπώθηκε σε θεσμικούς- αναλυτές
Τους βασικούς λόγους για τους οποίους υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας παρέθεσε η Τράπεζα Κύπρου κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο ΣΜΕΧΑ, την Παρασκευή.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Analysis, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ανέφερε ότι η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση στην Ελλάδα, ενώ τονίστηκε ότι η Κύπρου εξέταζε ήδη από το 2002 την απόκτηση της Εμπορικής. Σε ερώτηση γιατί δεν υπεβλήθη προσφορά νωρίτερα, η διοίκηση της τράπεζας απάντησε ότι ήθελε πρώτα να δει την προσφορά της Credit Agricole.

Αναφορικά με την έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου, απαιτείται προθεσμία 21 ημερών ενώ η απαιτούμενη απαρτία για την έγκριση ανέρχεται στο 75% των μετόχων. Έτσι, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου κρίνει ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία.

Όσον αφορά την προσφορά της CA, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου κρίνει ότι οι επιπλέον προβλέψεις για επισφάλειες, ύψους 400 εκατ. ευρώ, είναι υπερβολικά υψηλές.

Η διοίκηση της Κύπρου αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει για την συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ τόνισε ότι δεν γνωρίζει τις προθέσεις της Πειραιώς. Επίσης, σε ερώτηση για το αν η Πειραιώς μπορεί να μπλοκάρει τη δημόσια προσφορά κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της Κύπρου δεν διευκρίνισε και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου ελέγχουν το 9% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v