Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινωικές: Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου

Εκτός του διοικητικού συμβουλίου των Μινωικών ο απερχόμενος πρόεδρος Κ. Κληρονόμος, εντός ο κ. Καρυστινός, εκπρόσωπος των συμφερόντων Παναγόπουλου, πλήρης η ”κυριαρχία” των Κρητών υποψήφιων στη χθεσινή συνέλευση. Βέβαιη θεωρείται σήμερα η εκλογή του κ. Σαρρή στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.

Μινωικές: Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου
Η έξοδος από το διοικητικό συμβούλιο του κ. Κώστα Κληρονόμου και η είσοδος σε αυτό (μέσω της συναίνεσης του ”κρητικού πυρήνα” της εταιρίας) του κ. Γ. Καρυστινού, εκπροσώπου των συμφερόντων του ισχυρού μετόχου κ. Π. Παναγόπουλου, ήταν τα πιο βασικά σημεία των αποφάσεων της χθεσινής γενικής συνέλευσης των Μινωικών Γραμμών.

Μιας συνέλευσης που κατά τα λοιπά χαρακτηρίστηκε από την ”κυριαρχία” σε ψήφους των Κρητών - στενών συνεργατών του διευθύνοντος συμβούλου κ. Α. Μανιαδάκη.

Βασικό αντικείμενο της χθεσινής συνέλευσης ήταν η πλήρωση 4 από τις 12 θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Η θητεία των κ. Παπαδάκη, Φρουδάκη και Ξενικάκη στο διοικητικό συμβούλιο ανανεώθηκε με ψήφους του 90,38%, 83,34% και 67,87% των ψηφισάντων, αντιστοίχως, ενώ ο κ. Καρυστινός έλαβε το 63,17%.

Εκτός διοικητικού συμβουλίου (μια κίνηση που για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη - ειδικά καθώς ο ίδιος δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του συμβουλίου) ο κ. Κληρονόμος, για τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι στηρίχτηκε μεν από τα εξ Αττικής συμφέροντα, πλην όμως καταψηφίστηκε από αρκετούς από τους Κρήτες. Τελικώς, ο κ. Κληρονόμος εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.

Τόσο τα ποσοστά εκλογής του κ. Καρυστινού, όσο και η σχετικά ”υποβαθμισμένη” παρουσία των εξ Αθηνών μεγαλομετόχων (φέτος δεν παρέστη ο ίδιος ο κ. Περικλής Παναγόπουλος, αλλά ο υιός του Αλέξανδρος, ενώ ο κ. Λασκαρίδης παρέστη μέσω εκπροσώπου) δείχνουν, αναφέρουν γνώστες του χώρου, ότι υπήρχε σε μεγάλο βαθμό ”σύγκλιση απόψεων και κινήσεων” του κρητικού ”σκληρού πυρήνα” της εταιρίας με τους άλλους μετόχους.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η παρουσία του κ. Καρυστινού στο Δ.Σ, αιτιολογήθηκε από κύκλους των Μινωικών ως μια κίνηση ”σεβασμού και εκτίμησης προς τον κ. Παναγόπουλο, που κατέχει ποσοστό άνω του 10%”, ενώ ελέχθη ότι ”δεν ενοχλεί από πλευράς ανταγωνισμού, καθώς η Minoan με τη Superfast ανταγωνίζονται πλέον ευθέως μόνο στη γραμμή της Αγκόνας στην Αδριατική”.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων θεωρείται σχεδόν δεδομένη εκ προοιμίου η εκλογή του κ. Στ. Σαρρή στη θέση του προέδρου στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., κατά τη διάρκεια της οποίας θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο κ. Σαρρής θεωρείται πρόσωπο που χαίρει της εκτιμήσεως και της εμπιστοσύνης της πλευράς των Κρητών μετόχων αλλά και προσωπικά του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Μανιαδάκη.

Γ.Παπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v