ΚΥΠΡ: Μετοχές & μετρητά για όλους,ισότιμα (upd2)

Μετοχές (3,25 τεμάχια) και μετρητά (6€) για όλους τους μετόχους,ισότιμα, περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της Τράπεζας Κύπρου για την Εμπορική. Την ίδια ώρα όμως η Πειραιώς έχει το 6% της... Κύπρου.

ΚΥΠΡ: Μετοχές & μετρητά για όλους,ισότιμα (upd2)
Μετοχές συν ένα ποσό σε μετρητά, το οποίο θα είναι όμως σαφέστατα μικρότερο σε αναλογία, από το μέρος του τιμήματος που θα προσφερθεί σε μετοχές και θα είναι 6€, περιλαμβάνει σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day.gr η συνδυαστική πρόταση της Τράπεζας Κύπρου, προς όλους τους μετόχους της Εμπορικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times οι προσφερόμενες μετοχές Κύπρου είναι 3,25 ανα μία μετοχή της Εμπορικής.

Το σύνολο προσδιορίζεται κατα συνέπεια στη περιοχή των 28,55 ευρώ ανα μετοχή, ή 3,78 δισ. € για το 100% της Εμπορικής, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής Κύπρου.

Οι απολύτως έγκυρες αυτές πληροφορίες ανατρέπουν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για προσφορά που είτε θα είχε διαφορετική μεταχείριση για ορισμένους μετόχους ( όπως το Δημόσιο) , είτε θα είχε εναλλακτικά τιμήματα ( είτε μόνο μετρητά είτε μόνο μετοχές) και θα απευθυνόταν σε όλους.

Η πρόταση αναμένεται να έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα πριν τις 11.00 το πρωί καθώς εκείνη την ώρα θα γίνει conference call με τους αναλυτές, ενώ στις 16.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, η όλη διαδικασία φαίνεται να τίθεται σε άλλο πρίσμα μετά την γνωστοποίηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει πλέον ποσοστό 6% (ενδεχομένως και υψηλότερο, εκτιμούν κάποιοι παράγοντες) στην ίδια την Τράπεζα Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v