Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ανέκρουσαν πρύμναν τα Ταμεία Εργαζομένων

Την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής πήραν τα τρία Ταμεία Εργαζομένων στην τράπεζα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΥΕΤΕ Στ. Κούκο, η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να μην περάσει η πλήρης αποκρατικοποίηση της Εθνικής.

ΕΤΕ: Ανέκρουσαν πρύμναν τα Ταμεία Εργαζομένων
Την απόφασή τους να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής πήραν τα τρία Ταμεία Εργαζομένων στην τράπεζα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΥΕΤΕ, Στ. Κούκο, η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σχέδια για πλήρη αποκρατικοποίηση της Εθνικής.

”Αφού δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε την αύξηση, τώρα πρέπει να ανακόψουμε την αποκρατικοποίηση”, δήλωσε.

Από δω και στο εξής, τα Ταμεία θα αναζητήσουν τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν προς υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Εξάλλου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα ο ΣΥΕΤΕ.

Στο μεταξύ έχει καταθέσει αίτηση αδειοδότησής του από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Απασχόλησης ώστε το Ταμείο Σύνταξης, το οποίο είναι ΝΠΔΔ, και έχει ξεπεράσει το όριο του 23% ως προς τις επενδύσεις σε μετοχές να μπορεί να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.

Το εν λόγω ταμείο ελέγχει το 2,4% των τίτλων της τράπεζας που αποτελεί και το μεγαλύτερο πακέτο που έχουν στην κατοχή τους οι εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v