Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ετοιμάζει προσφορά για Εμπορική (upd)

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της αγοράς, και η Alpha Bank εισέρχεται στη λίστα των διεκδικητών της Εμπορικής. Προς τούτο έχει προσλάβει μεγάλο διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο προκειμένου να χαραχτεί και να υλοποιηθεί η στρατηγική της.

Alpha Bank: Ετοιμάζει προσφορά για Εμπορική (upd)
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της αγοράς, και η Alpha Bank εισέρχεται στη λίστα των διεκδικητών της Εμπορικής.

Η ενεργός εμπλοκή της Alpha Bank ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη μετά την τροπή που πήρε η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής με τη δημόσια προσφορά της Credit Agricole και την επικείμενη προσφορά της Τράπεζας Κύπρου.

Επισήμως, η Alpha Bank θα είναι ο τρίτος διεκδικητής του ελέγχου της Εμπορικής, και η τράπεζα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προσλάβει προς τούτο το διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο Merrill Lynch προκειμένου να χαραχτεί και να υλοποιηθεί η στρατηγική της.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι βέβαιο ότι τελικά η Alpha Bank θα καταθέσει προσφορά, αφού εξαρτάται από το τι θα έχει μεσολαβήσει.

Το πρακτορείο Reuters ζήτησε από την Alpha Bank να σχολιάσει το δημοσίευμα του euro2day, η οποία, όπως αναφέρεται σε σχετικό τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου απέφυγε το σχολιασμό.

Αντ’ αυτού ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου (CFO), Μαρίνος Γιαννόπουλος, είπε στo Reuters: ”Η τράπεζα θα κρίνει και θα δράσει κατά το συμφέρον των μετόχων της”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v