Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις ξένες τράπεζες στο στόχαστρο της Εθνικής

Την ώρα που η ”μάχη” για την απόκτηση της Εμπορικής οδεύει προς την κορύφωση της, η Εθνική προχωρά στην ολοκλήρωση του βαλκανικού της ανοίγματος, με εντυπωσιακό τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η μόνη που κατέθεσε προσφορά για την Vojvodanska, θα συμμετάσχει για την ρουμανική CEC, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής στην αποκρατικοποίηση της ”Τράπεζας της Αλεξάνδρειας”.

Τρεις ξένες τράπεζες στο στόχαστρο της Εθνικής
Την ώρα που η ”μάχη” για την απόκτηση της Εμπορικής οδεύει προς την κορύφωση της, η Εθνική προχωρά στην ολοκλήρωση του βαλκανικού της ανοίγματος, με εντυπωσιακό τρόπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική τράπεζα είναι τελικώς η μοναδική η οποία κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της σερβικής Vojvodanska Banka κι ότι έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με το Βελιγράδι για την ολοκλήρωση του deal.

Υπολογίζεται ότι σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα και η φάση αυτή θα έχει ολοκληρωθεί, ενώ στο μεσοδιάστημα θα έχει εξασφαλισθεί και η απαραίτητη έγκριση του Κοινοβουλίου. Οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν το προτεινόμενο τίμημα – αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει - αλλά μια σειρά από άλλους όρους, που έχουν να κάνουν κυρίως με την διάρθρωση της υπό εξαγορά τράπεζας.

Παράλληλα, στην Εθνική έχουν αποφασίσει οριστικά να συμμετάσχουν και στη διαδικασία για την εξαγορά της ρουμανικής τράπεζας CEC. Εν προκειμένω, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα ”βγει” προς τα τέλη Ιουλίου. Τουλάχιστον αυτές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης του Βουκουρεστίου, εκτός σοβαρού απρόοπτου.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια τράπεζα επρόκειτο να πουληθεί τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά την τελευταία στιγμή, για πολιτικούς κυρίως λόγους, η διαδικασία, τότε, είχε αναβληθεί.

Τέλος, ανοικτό είναι ακόμα το ενδεχόμενο συμμετοχής της Εθνικής και στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης της αιγυπτιακής ”Τράπεζας της Αλεξάνδρειας”. Οριστικές αποφάσεις όμως σχετικά με αυτό το project δεν έχει πάρει ακόμα η οδός Αιόλου.

Υπενθυμίζεται ότι μη δεσμευτικές προσφορές για την ”Τράπεζα της Αλεξάνδρειας” μπορούν να κατατεθούν έως τις 3 Ιουλίου.



Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v