Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Επέκταση καταστημάτων IKEA στη Βουλγαρία

Συμφωνία με την InterIKEA για την ανάπτυξη των καταστημάτων ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία, υπέγραψε χθες 19 Ιουνίου ο όμιλος Fourlis. Το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ με ορίζοντα λειτουργίας το 2008 θα δημιουργηθεί στη Σόφια. Η ανάπτυξη των καταστημάτων θα πραγματοποιηθεί μέσω θυγατρικής του ομίλου Fourlis, στην οποία ο όμιλος συμμετέχει με 70% και με 30% ο Σουηδικός όμιλος.

Φουρλής: Επέκταση καταστημάτων IKEA στη Βουλγαρία
Αρχική συμφωνία με την InterIKEA για την ανάπτυξη των καταστημάτων ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία, υπέγραψε χθες 19 Ιουνίου ο όμιλος Fourlis.

Η ανάπτυξη των καταστημάτων θα πραγματοποιηθεί μέσω θυγατρικής του ομίλου Fourlis. Στην εν λόγω θυγατρική ο όμιλος θα συμμετέχει με ποσοστό 70% και θα έχει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης.

Όπως επισημαίνεται, η ανάληψη του franchise για μία ακόμα μεγάλη χώρα αποτελεί σημαντική επιτυχία του ομίλου και σηματοδοτεί τις εξελίξεις του μέλλοντος. Το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2008.

Το 30% της εταιρίας που θα ελέγχει την ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία ελέγχεται από τον ίδιο το σουηδικό όμιλο, αλλά και από εταιρία-συνεργάτη του ομίλου στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων.

Το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ με ορίζοντα λειτουργίας το 2008 θα δημιουργηθεί στη Σόφια, όπου ήδη έχουν εντοπιστεί κατάλληλα ακίνητα.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης, το ύψος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, δεδομένου ότι δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος ανάπτυξης του καταστήματος (εκ βάθρων ανέγερση ή μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου).

Σύμφωνα με σχετική έρευνα αγοράς και τις εκτιμήσεις των ομίλων Fourlis και ΙΚΕΑ, το εν λόγω κατάστημα θα μπορούσε να αποδώσει πωλήσεις της τάξης του πρώτου ελληνικού ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη.

Eξάλλου, η δυνατότητα για επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ομίλων και στη Ρουμανία παραμένει ανοιχτή, και εξαρτάται, πέραν όλων των άλλων διαδικασιών, και από τις ειδικές συνθήκες στην αγορά γης και από την προσβασιμότητα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v