Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 9/7 το εύρος τιμών για το 18,9% του ΟΠΑΠ

Την Τρίτη, 9/7, θα ανακοινωθεί το εύρος τιμών για τη διάθεση του 18,9% των μετοχών του ΟΠΑΠ συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης, ενώ στο διάστημα 10 - 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές. Δείτε το ενημερωτικό δελτίο.

Στις 9/7 το εύρος τιμών για το 18,9% του ΟΠΑΠ
Την Τρίτη, 9 Ιουλίου, θα ανακοινωθεί το εύρος τιμών για τη διάθεση του 18,9% των μετοχών του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας, θα διατεθούν έως 53.300.000 μετοχές (16,7%), εκ των οποίων οι 300.000 θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση στους εργαζόμενους της εταιρίας, με έκπτωση 10% επί της τιμής διάθεσης. Επίσης έκπτωση 5% θα τύχουν και οι κάτοχοι προμετόχων του ελληνικού δημοσίου, που θα εγγραφούν για την απόκτηση των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, το δημόσιο θα παραχωρήσει στους συντονιστές κύριους αναδόχους των δύο προσφορών, για λογαριασμό των αναδόχων, δικαίωμα προαίρεσης (Greenshoe option) για τη διάθεση μέχρι 7.000.000 μετοχών (2,19%) επιπρόσθετων μετοχών σε τελικούς επενδυτές για την κάλυψη τυχόν αυξημένης ζήτησης, σε τιμή διάθεσης που θα είναι ίδια με την τελική τιμή διάθεσης των υπόλοιπων μετοχών.

Η διάθεση του εν λόγω ποσοστού θα πραγματοποιηθεί από 10 – 12 Ιουλίου μέσω συνδυασμένης προσφοράς με Δημόσια Εγγραφή στην Ελλάδα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, καθώς και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού - σύμφωνα με τους όρους της οδηγίας S / κανονισμού 144A των ΗΠΑ.

Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 92,58% του ΟΠΑΠ και η ΔΕΚΑ το 2%, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς το ποσοστό κατέρχεται στο 77,87% αν δεν διατεθούν οι επιπρόσθετες μετοχές και στο 75,67% αν διατεθεί το σύνολο των επιπρόσθετων μετοχών (διακίωμα προαίρεσης).

Την επομένη της λήξης των εγγραφών, Σάββατο 13 Ιουλίου θα γίνει ο προσδιορισμός της τιμής διάθεσης, η οριστικοποίηση του μεγέθους επιμέρους προσφορών και κατανομή προσφερόμενων μετοχών, ενώ την Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα ανακοινωθεί η τιμή διάθεσης. Στο διάστημα 16-17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των μετοχών στους λογαριασμούς αξίας των επενδυτών.

Στη σχετική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κ. Κοσκινάς και οι Α. Θεωρίδης της Alpha Finance και Ν. Καραμούζης της EFG Eurobank, από πλευράς αναδόχων.

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Φλωρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ είναι μια μετοχή που μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο χρηματιστηριακό θεσμό, λόγω της πορείας της αλλά και των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και η υψηλή μερισματική απόδοση, η οποία ξεπέρασε το 7%.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Καραμούζης, η μερισματική απόδοση της μετοχής του ΟΠΑΠ είναι 5 φορές υψηλότερη από τα καλύτερα επιτόκια ταμιευτηρίου που δίνουν οι τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v