Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Properties: Τα νέα επενδυτικά σχέδια -upd

Τη διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005 ενέκρινε πριν από λίγο η ετήσια γενική συνέλευση της Eurobank Properties. Από 22 Ιουνίου οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος.

Eurobank Properties: Τα νέα επενδυτικά σχέδια -upd
Τη διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005 ενέκρινε πριν από λίγο η ετήσια γενική συνέλευση της Eurobank Properties.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2006.

Από την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στη λήψη μερίσματος χρήσης 2005.

Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 και θα πραγματοποιηθεί από την EFG Eurobank Ergasias.



Tο προτεινόμενο μέρισμα αντιπροσωπεύει το 100% των διανεμητέων (μετά από την αφαίρεση του τακτικού αποθεματικού) κερδών της εταιρίας για τη χρήση 2005.

Όπως αναφέρθηκε στη Γ.Σ. της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 71,6%, η Eurobank Properties βρίσκεται κοντά στην υπογραφή και νέα συμφωνίας για την αγορά ενός ακόμη ακινήτου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 120 εκατ. ευρώ, από το οποίο μπορεί να γίνει επιλογή για μελλοντικές επενδύσεις, γραφειακούς εμπορικούς και αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ακίνητο που είναι προς εξαγορά, αφορά στο υπόλοιπο μέρος του συγκροτήματος γραφείων στη Ν. Ιωνία, εκεί όπου στεγαζόταν η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Η διοίκηση αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά των πρώην Κλωστηρίων Τσιροζίδη στο Μοσχάτο, το οποίο μετατρέπεται σε γραφεία και θα μισθωθεί σε εταιρίες του ομίλου Eurobank με συνολική απόδοση κεφαλαίου της τάξης του 8,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v