Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξηση συμμετοχής στην Tellas προωθεί ο Ν. Sawiris

Εντονότερη παρουσία στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών επιδιώκει μέσω της Tellas o Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ν. Sawiris. Η διεύρυνση της παρουσίας θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Tellas, ενώ ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας φέρεται διατεθειμένος να εξαγοράσει ακόμη και το σύνολο του ποσοστού της ΔΕΗ, αν η τελευταία το αποφασίσει.

Αυξηση συμμετοχής στην Tellas προωθεί ο Ν. Sawiris
Εντονότερη παρουσία στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών επιδιώκει μέσω της Tellas o Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ν. Sawiris.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Sawiris έχει συζητήσει τόσο με τη ΔΕΗ όσο και με τον κ. Σιούφα τα επενδυτικά του σχέδια που προβλέπουν διεύρυνση του ποσοστού στην Tellas.

Σήμερα κατέχει ποσοστό 50 συν μια μετοχή το οποίο περιήλθε στην εταιρία του Orascom, όταν εξαγόρασε την ιταλική Wind.

Η διεύρυνση θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Tellas, ενώ ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας φέρεται διατεθειμένος να εξαγοράσει ακόμη και το σύνολο του ποσοστού της ΔΕΗ, αν η τελευταία το αποφασίσει.

Σημειώνεται ότι στο επενδυτικό ενδιαφέρον του κ. Sawiris για την Ελλάδα είχε αναφερθεί ο κ. Σιούφας μετά το ταξίδι του στην Αίγυπτο όπου και είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία.

Το ενδιαφέρον του για την Tellas σηματοδοτεί και το γενικότερο ενδιαφέρον του για την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο ίδιος είχε επίσης δηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Tim Hellas

Χρύσα Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v