Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Πειραιώς το 2% της Τράπεζας Κύπρου

Ενδιαφέρον για τις μετοχές αμφοτέρων των τραπεζών φαίνεται να προκαλεί η επιβεβαίωση απο πλευράς της τράπεζας Πειραιώς, ότι απέκτησε ήδη απο χθες το 2% της Τράπεζας Κύπρου, παρότι χαρακτηρίσει την τοποθέτηση ως ”επενδυτική”

Στην Πειραιώς το 2% της Τράπεζας Κύπρου
Αίσθηση στην αγορά έχει προκαλέσει η επιβεβαίωση από πλευράς Πειραιώς της απόκτησης ποσοστού της τάξεως του 2% (το οποίο ενδέχεται να έχει ήδη μεταβληθεί) στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου.

Παρότι από την πλευρά της Πειραιώς τονίζεται ότι η απόκτηση της θέσης είναι ”καθαρά επενδυτική” και τίποτα παραπάνω, η συγκυρία στην οποία εκδηλώνεται αυτή η τοποθέτηση φαίνεται να υποθάλπει προσδοκίες για το ενδεχόμενο ευρύτερων εξελίξεων, με τις μετοχές και των δύο τραπεζών να καταγράφουν ανοδικές τάσεις με σημαντικούς όγκους συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι υψηλόβαθμες πηγές της Πειραιώς δηλώνουν πως ενημέρωσαν έγκαιρα για τις προθέσεις τους την διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου.

Ανώτερο στέλεχος της Πειραιώς μιλώντας στο euro2day.gr είπε πριν από λίγο ότι ”όταν έπεφτε δραματικά η τιμή της μετοχής της Κύπρου πριν μέρες είδαμε μια επενδυτική ευκαιρία.

Επικοινωνήσαμε με την διοίκηση της Κύπρου και τους γνωστοποιήσαμε την πρόθεσή μας να αγοράσουμε από την αγορά τα πωλούμενα ”πακέτα” για το trading χαρτοφυλάκιό μας, πρόταση που τους βρήκε σύμφωνους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v