Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Επενδύσεις 100 εκατ. για ευρυζωνικότητα

Ανοίγει τις ”πόρτες” του ο ΟΤΕ με στόχο την περαιτέρω διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ιωαννίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΤΕnet και διευθυντή τεχνικών θεμάτων του ΟΤΕ, ο οργανισμός δρομολογεί την επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση ευρυζωνικότητας.

ΟΤΕ: Επενδύσεις 100 εκατ. για ευρυζωνικότητα
Ανοίγει τις ”πόρτες” του ο ΟΤΕ με στόχο την περαιτέρω διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ιωαννίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΤΕnet και διευθυντή τεχνικών θεμάτων του ΟΤΕ, ο οργανισμός δρομολογεί την επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση ευρυζωνικότητας.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2006 αναμένεται να υπάρχουν 750.000 ”πόρτες”, από 410.000 που είναι σήμερα, μέσω των οποίων θα καλυφθούν όλο και περισσότεροι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών στην ελληνική επικράτεια.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων φτάνει τις 270.000 και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου 2006 θα φτάσει τις 300.000.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, στόχος είναι να εκμηδενιστούν οι εκκρεμείς αιτήσεις για ευρυζωνικά δίκτυα, που αυτή τη στιγμή φτάνουν τις 6.000, και ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην ελληνική περιφέρεια.

Ο ΟΤΕ σκοπεύει να καλύψει και τα σημεία εκείνα που υποστηρίζουν μέχρι και 100 τηλεφωνικές συνδέσεις, ανανεώνοντας το δίκτυο κορμού του, από δίκτυο υπηρεσιών φωνής σε δίκτυο υπηρεσιών φωνής και δεδομένων.

Σύντομα θα διαθέσει 350.000 νέες ”πόρτες” ADSL 2 Ρlus και 200.000 νέες ”πόρτες” ADSL 2 Plus (Ethernet Based).

Παράλληλα, ο ΟΤΕ προκήρυξε επίσημο πανελλαδικό διαγωνισμό για τη βράβευση της καλύτερης μαθητικής ιστοσελίδας.

Στο πλαίσιο της επέκτασης της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα ο ΟΤΕ θα πραγματοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης σε 29 πόλεις στη χώρα, ξεκινώντας από την Αθήνα και φτάνοντας μέχρι και την Καβάλα.

Στόχος είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, για τα οφέλη και τη χρησιμότητα των ευρυζωνικών δικτύων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v