Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΓΕΙΑ: Στα 62 εκατ. ευρώ (κατ΄ελάχιστον) η ΑΜΚ

Το ποσόν των 62 εκατ. ευρώ - κατ’ ελάχιστο - σκοπεύει να αντλήσει το ΥΓΕΙΑ μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα προταθεί από τη διοίκηση προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της εταιρίας στις 29 Ιουνίου.

ΥΓΕΙΑ: Στα 62 εκατ. ευρώ (κατ΄ελάχιστον) η ΑΜΚ
Το ποσόν των 62 εκατ. ευρώ - κατ’ ελάχιστο - σκοπεύει να αντλήσει το ΥΓΕΙΑ μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα προταθεί από τη διοίκηση προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της εταιρίας στις 29 Ιουνίου.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ, όπου, όπως αναφέρεται, εξετάζεται, επίεσης, το ενδεχόμενο σύναψης Ομολογιακών Δανείων (μετατρέψιμου και μη).



Σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα, το ποοσόν αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του συνόλου ή μέρους των μακροπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρίας που συνίστανται α) σε δάνεια τραπεζών ύψους 45 εκ. ευρώ και β) υποχρεώσεις σε προμηθευτές και πιστωτές ύψους 25 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των προαναφερθέντων δανείων είχε χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της εταιρίας σε κεφάλαιο κίνησης.

Με την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρίας θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας όχι μόνο λόγω μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης (τόκων) δανεισμού αλλά και λόγω της σημαντικής μείωσης του κόστους προμηθειών απόκτησης των υλικών.

Σήμερα οι προμηθευτές εξοφλούνται κατά μέσο όρο με καθυστέρηση 4 μηνών και οι προμηθευτές των ειδικών υλικών ύστερα από 18 μήνες. Ο περιορισμός του χρόνου εξόφλησης των προμηθευτών στο - θα μπορούσε να εξασφαλίσει μείωση της τιμής κτήσης των υλικών από 5% έως 10% τουλάχιστον.

Επίσης θα μπορούν να συναφθούν συμβάσεις με Ιδιωτικούς και Δημόσιους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και να εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός ασθενών/ ασφαλισμένων των εν λόγω φορέων και κατά συνέπεια να αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά πληρότητας κλινών, τα έσοδα και η κερδοφορία της εταιρίας.

Μέσω της σύναψης συμβάσεων με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα εξασφαλιστούν καλύτεροι όροι προσέλκυσης Ιατρών και θα διευρυνθεί σημαντικά το πλήθος των συνεργαζομένων Ιατρών του ΥΓΕΙΑ. Η αύξηση του όγκου των περιστατικών και η μείωση του κόστους προμηθειών των υλικών αλλά και γενικότερα του κόστους λειτουργίας της Εταιρείας θα εξασφαλίσει σημαντικές οικονομίες κλίμακας και θα επιτρέψει την ταχύτερη υλοποίηση των αποφάσεων περί συνεργιών με το ΜΗΤΕΡΑ αλλά και άλλες ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την αύξηση του κεφαλαίου της το αργότερο εντός έτους από την ημερομηνία αντλήσεώς τους.

Η βασική μέτοχος του ΥΓΕΙΑ, Marfin Capital, η οποία συμμετέχει εμμέσως και στη Διοίκηση της Εταιρίας, θα ανακοινώσει την πρόθεση της σχετικά με την διατήρηση ή μη του ποσοστού της κατά τους προβλεπόμενους στην ισχύουσα νομοθεσία χρόνους, το αργότερο μέχρι την σύνοδο της τακτικής γενικής συνέλευσης.

Η τιμή έκδοσης και διάθεσης της μετοχής μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

---Απολογισμός Χρήσης Κεφαλαίων

Με απόφαση της από 25/02/2002 έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και αντλήθηκαν 18.785.767 ευρώ ως αποτέλεσμα της έκδοσης 3.897.462 νέων κοινών μετοχών με τιμή διάθεσης 4,82 ευρώ έκαστης.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ήταν από 8-04-2002 έως 10-04-2002 και από 16-04-2002 έως 22-04-2002.

Οι νέες μετοχές εισήχθησαν για διαπραγμάτευση στο Χ.Α.Α. στις 07-06-2002 και το Δ.Σ. της εταιρίας με την 14-05-2002 απόφασή του προέβη σε πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων.

Τα ανωτέρω κεφάλαια αφαιρουμένων των εξόδων εξ 1.946.287 ευρώ διατέθηκαν ως εξής:

1. Αγορά νέων ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού: 11.398.000 ευρώ,

2. Προσθήκη ειδικών κτιρίων εγκατάστασης μηχανήματος Gamma Knife και τομογράφου εκπομπής ποζιτρονίων αξονικού τομογράφου (PET /CT): 1.000.000 ευρώ,

3. Κατασκευή γραφείων ιατρών: 1.110.000 ευρώ,

4. Ανανέωση λογισμικού διαχείρισης πληροφορίας: 895.480 ευρώ,

5. Αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού: 2.436.000 ευρώ.

Σύνολο επενδύσεων: 16.839.480 ευρώ.

Τα ανωτέρω κεφάλαια (μετά την αφαίρεση των εξόδων) σύμφωνα με τον ελεγμένο πίνακα διάθεσής τους από Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, διατέθηκαν στο σύνολό τους μέχρι την 31/12/2003 και η τοποθέτησή τους είναι οριστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v