Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π.Βουρλούμης: ”Προτιμώ Ευρωπαίο στρατηγικό εταίρο”

”Σε περίπτωση που το κράτος επιθυμεί να δώσει ποσοστό της συμμετοχής του, θα έπρεπε να προκριθεί ένας σοβαρός ευρωπαϊκός operator”, δηλώνει στο euro2day.gr ο Π. Βουρλούμης σχετικά με την προοπτική συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή στον ελληνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών. Μέρισμα 0,65 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ. της CosmΟΤΕ.

Π.Βουρλούμης: ”Προτιμώ Ευρωπαίο στρατηγικό εταίρο”
”Θα προτιμούσα να αντιμετωπιστεί το θέμα του γενικού κανονισμού προσωπικού με συναινετικό τρόπο μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ και όχι μέσω της Βουλής”, τονίζει στο euro2day.gr ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην αγορά και την προοπτική συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή στον ελληνικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών ο κ. Βουρλούμης επισημαίνει πως ”σε περίπτωση που το κράτος επιθυμεί να δώσει ποσοστό της συμμετοχής του, θα έπρεπε να προκριθεί ένας σοβαρός ευρωπαϊκός operator. Κυρίως για την τεχνολογική συμβολή που θα προσέδιδε στον ΟΤΕ”.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην CosmΟΤΕ, στο πλαίσιο της Γ.Σ. των μετόχων της εταιρίας, ο κ. Βουρλούμης επισήμανε στο euro2day.gr πως ”η CosmΟΤΕ συνεχίζει να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας”.

Η 9η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της CosmΟΤΕ ενέκρινε τον απολογισμό χρήσης του 2005 και αποφάσισε τη διανομή μερίσματος στους μετόχους ύψους 0,65 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μέχρι και την Τρίτη 13 Ιουνίου 2006 μέτοχοι της CosmΟΤΕ.

Από την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2006 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα για τη χρήση 2005.

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις 22 Ιουνίου 2006 μέσω της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

Παράλληλα αποφασίστηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της εταιρίας, το οποίο αποτελείται από τους κ. Π. Βουρλούμη (πρόεδρος), Κ. Αποστολίδη (αντιπρόεδρος), Ε. Μαρτιγόπουλο (διευθύνων σύμβουλος), Ι. Βεζανή (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Ε. Δεσπότου (μη εκτελεστικό μέλος), Γ. Ιωαννίδη (μη εκτελεστικό μέλος), Γ. Μαυράκη (μη εκτελεστικό μέλος), Χ. Οικονόμου (μη εκτελεστικό μέλος), Ι. Σαραντίτη (μη εκτελεστικό μέλος).

Παράλληλα, η Γ.Σ. ενέκρινε την έκδοση έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2008 ενός ή περισσότερων δανείων ομολογιακών ή μη, συνολικού ύψους έως και 4 δισ. ευρώ, που θα αναληφθούν από την ΟΤΕ PLC.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της CosmΟΤΕ, κ. Ευ. Μαρτιγόπουλο, το 2005 ήταν χρονιά-σταθμός για την εταιρία.

”Τα οφέλη από την επέκταση της CosmΟΤΕ στο εξωτερικό είναι ήδη εμφανή, και η εταιρία για το 2006 προσδοκά αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης, ο οποίος ανέρχεται γύρω στο 5%”.

Σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία της CosmΟΤΕ για την εξαγορά της Γερμανός, ο κ. Μαρτιγόπουλος τονίζει πως η εν λόγω συμφωνία έχει υποβληθεί προς έγκριση στις αρμόδιες εθνικές και ξένες αρχές και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχία της εμπορικής πολιτικής της CosmΟΤΕ, εντός και εκτός συνόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v